View Single Post
Vechi 06.09.2010, 00:37:04
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Ati dialogat cu un penticostal care v-a acuzat. Sper sa nu fi fost eu :)
  • [1]Cred ca ar trebui verificata motivatia:
- in timpul discutiei chiar am avut eu in inima mea o dragoste crestina dezinteresata?
- aceasta dragoste m-a calauzit sa-i spun ceea ce i-am spus?
- sau am avut alte motivatii?
  • [2]Atunci cand ai dragoste crestina si pentru oamenii din alte confesiuni, te expui unor riscuri.
Trebuie sa fii pregatit sa platesti un pret: sa fii acuzat sau sa fii jignit de ei, sa fii neinteles de cei din confesiunea ta, sa-ti fie rastalmacite vorbele, etc. Nu ar trebui sa va surprinda ca ati fost acuzata. Dragostea costa. Pe Dumnezeu l-a costat ceea ce a avut mai scump: Fiul Sau. Pe Domnul Iisus l-a costat Crucea. Ce mare lucru ca ne costa si pe noi cateva acuzatii pe nedrept? Sunt dureroase dar...continuam sa iubim.
  • [3]Nu cred ca e datoria unui crestin sa convinga pe cineva.
Convingerea oamenilor este atributul Duhului Sfant. Ceea ce puteti face dumneavoastra este sa-i prezentati penticostalului, cu tact si dragoste, Adevarul. Nu incercati sa-l convingeti dumneavoastra. Pentru ca atunci veti pune patima in conversatie si va fi posibil sa faceti unele greseli care vor atrage acuze pe drept.

Mă faci să mă întreb câteodată ce te-a făcut să devii penticostal? Nu-mi trebuie un răspuns.
Dumnezeu să te aibă în pază!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote