Citat:
În prealabil postat de AlinB
Gresit, nu e o institutie bugetara, majoritatea banilor provin din fonduri proprii.
Chestia cu salariile preotilor e o alta chestiune mai complicata, despre care s-a mai discutat.
Daca exista cadru legal, da.
Dar in cazul asta e o evidenta ilegalitate care nu se justifica prin curiozitate.
(halal argument)
In primul rand, nu cred ca BOR ar trebui sa dea socoteala ce face preotul cu salariul primit de la Stat si nici nu cred ca s-a pus problema asa.
In al doilea rand, nu doar BOR primeste fonduri de la Stat, ci toate cultele si mai mult chiar, institutii care sunt definite "de interes public", inclusiv tot felul de organizatii dubioase a unor oameni politici, unele special create pentru tot felul de rude si relatii.
Dinspre alea nu se aude nimic? O campanie de presa? Un val justitiar ceva?
Oricum, chiar n-as avea nimic impotriva. Ba chiar m-as bucura, doar sa vina o data si cu retrocedarile pe care Statul trebuie sa le faca cate BOR si tergiverseaza din diverse motive.
Facem un mic pariu cine iese in castig din chestia asta?
|
Atat timp cat statul este obligat prin lege sa dea banii Bisericii, nu vad de ce nu ar putea sa si controleze ce se face cu banii pe care ii da.
Ceferitor la salarii, de ce nu sunteti de acord cu Legea lui Prigoana? Atunci nu ar mai comenta nimeni ...
Eu nu vorbesc doar de BOR, ci de toate cultele recunoscute si care primesc bani de la stat.
Retrocedari ?! Hmmm ... probabil ca manastirile vor cere inapoi si tiganii, ca robi manastiresti ...
Poate le faci o propunere