Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
prin cuvantul Lui, Dumnezeu a creat tot ce ne inconjoara. In Facerea din Biblie cititi totul. Daca prin cuvantul lui s-a creat totul, inseamna ca tot ce ne inconjoara este cuvantul lui.
1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
4. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor.
Iata cum incepe Evanghelia dupa Ioan.
Toate prin el s-au facut. Adica prin Dumnezeu care era Cuvantul lui si prin Cuvantul lui care era Dumnezeu.
|
am inceput sa citesc cap 1 din Ev. dupa Ioan ca sa inteleg mai bine ce ati spus in acest mesaj. Asa ca am ajuns la vers 14 care ma face sa inteleg ca "Cuvantul" era Iisus unul-nascut din Tatal, daca inteleg bine inseamna ca era si Iisus la facerea lumii.
"14 Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr." S-a facut trup, aici nu se refera la apa, natura, munti..etc ca s-au facut trup. "Trup" stiu ca inseamna corp. A "salasluit" printre noi inseamna ca a avut salas impreuna cu oamenii adica locuia printre ei. Atunci am dedus ca nu se poate referi decat la Iisus.
Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Foarte frumos ca recunosti ca acele versuri exprima adevaruri, dar nu cred ca putem da la o parte adevaruri doar pentru ca nu sunt texte ad literam din Biblie.
|
nimeni nu a zis ca trebuiesc date la o parte, din contra.