Citat:
În prealabil postat de samson
Domnule marian rationamentul dumneavoasta este gresit. Nu apar nicaieri ca in familiile respective sau in cadrul celor 3000 de oameni erau copii(prunci). Sa afirmati o teorie bazandu-va pe niste argumente LIPSA este gresit.
Eu vad in Sf Scriptura ca atunci cand copii veneau la Domnul Iisus El nu ii boteza ci ii binecuvanta. Imi puteti spune de ce facea acest lucru?De ce nu ii boteza?
In al doilea rand un prunc nu are discernamant, nu poate crede, cum poate fi el botezat daca mai intai nu crede?
Folositi iar niste argumente in lipsa. Istoria spune ca Polycarp a murit in jurul varstei de 104 ani. Facand o diferenta rezulta ca s-a botezat in jurul varstei de 18 ani ceea ce nu e totuna cu botezul la 3 luni.
Sf Ioan Gura de aur s-a botezat la 13 ani, ceea ce iar spune multe lucruri despre cum era botezul atunci. El provenea dintr-o familie crestina deci daca s-ar fi practicat atunci botezul bebelusilor cu siguranta Sf Ioan Gura de aur ar fi fost botezat de bebelus, lucru care nu s-a intamplat.
Repet intrebarea pusa mai devreme, de ce Domnul Iisus nu a botezat copilasii ci i-a binecuvantat?
|
Polycarp a trait 86 de ani, nu 104. 104 e alt nr fictiv inventat de dumneavoastra, sau de "istoria" dumneavoastra pur personala plina de lipsuri.
Cautati in scrierile lui Ioan Gura de Aur daca combate botezul copiilor sau a pruncilor ... Veniti cu argumente din partea lor.
39. Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.
Scrie clar acolo
ȘI copiilor voștri. Aveți o problemă cu "raționamentul" ...
si taiere imprejur este aceea a inimii, in duh, nu in slova…" (Rom. 2:28-29).
Cuvântul Lui Dumnezeu pornește din inima nu din minte. Deci credința pornește din inimă. Oare pruncii nu au inima care să mărturisească credința in Iisus Hristos Dumnezeu? Trebuie facultate, teologie pentru o astfel de inimă? sau dragoste pentru Dumnezeu? - dragoste care nu poate fi mărturisită in cuvinte ci trăită, pe care pruncii o au deplin.
Credinta pentru prunci nu e ratiune. Credinta este dragoste.
2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
13. Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.
Dragostea este mai mare decât credința. Deci dacă dragostea este mai mare decât credința înseamnă că și pruncii dacă cred ar trebui să aibă dragoste. Și exact asta este credința lor: dragoste pură pe care Iisus Hristos Dumnezeu ne indeamnă sa o avem, care poate fi impărtășită de la cea mai fragedă vârstă pentru că atunci pruncul o are la modul cel mai deplin.
Matei 18
4. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăția cerurilor.
Deci Hristos de indeamna sa fim precum pruncii. Noi atunci de ce le-am sta impotriva si i-am impiedica de darul Harului Sfântului Duh, care asteapta o inima de prunc?
Atunci cand ucenicii ii opresc pe cei care isi aduceau pruncii la Iisus (Matei 19:14, Luca 18:15-16), Hristos le spune: "Lasati copii sa vina la Mine si nu-I opriti, ca a unora ca acestia este imparatia lui Dumnezeu".
Hristos nici nu le cere sa faca o alegere intre a veni sau nu veni, spunand ca ei sunt exact genul de oameni care pot veni la El sa mosteneasca imparatia. Ei au exact inima smerita pe care ne indeamna Domnul nostru Iisus Hristos sa o avem si noi, au dragostea deplina pe care ne sfatuieste si ne indeamna Sfantul Apostol Pavel sa o avem. E mai mare decat toate. Si decat credința. Daca Hristos spune, "lasati-i sa vina la Mine", putem sa nu-i lasam sa se imbrace in El (Gal 3, 27) prin botezul in Hristos (Romani 6:3)?