Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Marea înșelăciune a sectei adventiste: "moartea pune capăt conștienței"
|
Intr-adevar, adventistii cred ca moartea intaia este un "somn" fara constienta, pana la revenirea Domnului Iisus Hristos si invierea mortilor (cand cei morti in Hristos vor fi inviati pentru a mosteni viata vesnica). Considerati ca o astfel de credinta este o mare inselatorie?
Faptul ca moartea intaia (din care este inviere) este un somn fara constienta, o spune foarte limpede Sfanta Scriptura:
"
Cãci cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lãuda în locuinta mortilor?"(Psalumul 6:5)
"
Nu mortii laudã pe Domnul" (Psalmul 115:17)
"
Cãci nu locuinta mortilor Te laudã, nu moartea Te mãreste, si cei ce s-au coborît în groapã nu mai nãdãjduiesc în credinciosia Ta."(Isaia 38:18)
"
Cei vii, în adevãr, mãcar Stiu cã vor muri; dar cei morti nu stiu nimic" (Ecleziastul 9:5)
"
Tot ce gãseste mîna ta sã facã, fã cu toatã puterea ta! Cãci, în locuinþa mortilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuialã, nici stiintã, nici întelepciune! "(Ecleziastul 9:10).
In Sfanta Scriptura sunt prezentate multe invieri ale celor morti (inainte de venirea Mantuitorului, in timpul lucrarii pe pamant a Mantuitorului si dupa inaltarea Mantuitorului). Nici unul din cei inviati nu au povestit nimic despre "locurile pe unde au fost" sau despre ceea ce li s-a intamplat pe timpul mortii. De ce nu au spus nimic? Pentru ca nu aveau ce spune. In moarte nu exista cunostinta (asa cum spune Sfanta Scriptura).
Fiecare sa-si verifice credinta. Ori crezi in inviere (pe care ne-o va da Mantuitorul) ori crezi ca esti nemuritor. Amandoua nu se impaca.