Oameni buni!
Și eu am avut primite niște cărți ale penticostalilor (cineva mi le-a dat că avea impresia că sunt ortodoxe). Am aflat mai apoi că sunt de natură penticostală și am preferat să le las la ușa unei case de rugăciune a cultului penticostal (alături de mesajul "dați-le unui creștin care are nevoie de ele"). Dacă persoana care le-a găsit va încerca să facă prozelitism prin ele, va fi păcatul lui. Le-am lăsat cu intenția de a fi date unui penticostal care nu și le-ar permite. De ars sau aruncat la gunoi, NU SUNT DE ACORD, deoarece apare acolo scris ceva despre Dumnezeu (după Sfânta Scriptură). Adevărul este că nici mie nu mi-ar conveni ca vreun non-ortodox să arunce la gunoi sau să ardă o carte ortodoxă, vreo cruce sau vreo icoană. Chestiile cu arderea sau aruncarea la gunoi a cărților religioase (indiferent de cult) bat înspre extremism religios și nu înspre dragostea față de aproapele. Părerea mea este că putem trăi toți creștinii în pace, fără însă a face uz de prozelitism. Prin natura serviciului meu intru în contact cu oameni având confesiuni diferite. Îi tratez și îi respect pe toți la fel. Unii au aruncat mreje prozelitice asupra mea, dar le-am spus frumos că prefer să-mi păstrez confesiunea și ei au înțeles. Dacă ascultam muzică religioasă ortodoxă, nu ieșea nici unul afară din biroul meu. Mai mult, odată fiind în mașina unui penticostal, mergând undeva în interes de serviciu, el ascultând muzică religioasă penticostală, tercând prin dreptul unei biserici, mi-am făcut semnul sfintei cruci, iar penticostalul văzând aceasta a oprit muzica, deși i-am spus apoi că nu mă deranjează (mult mai bine sună decât manelele). Recunosc faptul că sunt un păcătos și jumătate, dar nu vreau să incit la "divergențe" interconfesionale. Avem cu toții loc aici, pe pământul lăsat de bunul Dumnezeu pentru a trăi în pace!
Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul!!!
Dumnezeu să ne ajute!
|