View Single Post
Vechi 06.09.2010, 22:50:07
george.marian george.marian is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dudu65 Vezi mesajul
Sfintii Apostoli nu au instituit nici un botez al pruncilor. Nu-i puteti acuza de instituirea unui botez care sa nu fie in conformitate cu invataturile Domnului Iisus Hristos. Cred ca si dvs. cunoasteti conditiile care preced un botez crestin.

Nu exista nici un astfel de exemplu in Noul Testament. Exista doar 5 cazuri rastalamacite de cei care vor sa argumenteze botezul pruncilor, fara sa tine seama de ceea ce spune Sfanta Scriptura.

Va dau mai jos, doua exemple de astfel de rastalmaciri (din postarea dvs.).

Dvs. ocoliti (cu sau fara bunastiinta) ceea ce spune Apostolul Pavel in cap. 16.
casa lui Ștefana... s-a pus cu totul în slujba sfinților" (1 Cor. 16,15).

Puteau bebelusii botezati sa se puna cu totul in slujba sfintilor? Sau, crescusera intre timp (de la cap.1 pana la cap. 16)?

Cu un verset, mai inainte, Sfantul Apostol Pavel spune:
„i-au vestit Cuvântul Domnului, atât lui cât și tuturor celor din casa lui"
(Fapte 16:32).

Nu ati observat acest verset sau credeti ca Sfantul Apostol Pavel s-a apucat sa vesteasca Cuvantul bebelusilor, pentru ca apoi sa-i poata boteza (in urma marturisirii credintei in cele propovaduite)?

Nu este nevoie sa va imaginati nimic. Mai bine cercetati Scriptura si credeti in ceea ce relateaza.

Cu o astfel de explicatie vreti sa inlocuiti versetele din Sfanta Scriptura, care lamuresc problema?
Cazurile răstălmăcite se aplică în cazul dumneavoastră, nicidecum nouă.

Nu ne imaginam nimic. Din contra, fanteziile debordante asupra "Sola Scriptura" reies din imaginația personală a fiecăruia adept al acestei doctrine "imaginative".

Sfantul Irineu, nascut pe la 176 si fost ucenic al Sfantului Policarp, precizeaza la randul sau : "...Hristos a venit sa mantuiasca pe toti oamenii si anume, zic, pe toti care dobandesc de la El nasterea a doua pentru Dumnezeu, pe prunci si pe cei mici, pe tineri si pe batrani" .

Eu ascult ce spune Sfantul Irineu, ucenic al Sfantului Policarp, ascult Traditia și Scriptura ,iar Scriptura zice si de botezul pruncilor,dar dumneavoastra sunteti prea subiectiv si infatuat ca sa o intelegeti in "Duh si Adevar".

Citat:
În prealabil postat de dudu65 Vezi mesajul
"Pocãiti-vã", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sã fie botezat" (Fapte 2:38). Sfantul Apostol Petru boteza doar pe cei care s-au pocait si doreau sa se intoarca la Hristos.
Fiecare epistola vorbeste pentru o anumita biserica , si era adresata unor nelamuriri specifice bisericilor pe vremea aceea. Nu puteti sa veniti sa trunchiati niste versete pur si simplu dupa cum va duce capul si apoi sa le generalizati cum faceti dumneavoastra.

Daca voi nu botezati copii atunci ei de ce mananca? Conform doctrinei dumneavoastra de interpretare a Scripturii Apostolul zice clar:

II Tes. 3:
10. Căci și când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce.

Copii voștri de ce mananca dacă nu lucrează?

Cum primeau niste "bebelusi cuvantul"?, exact cum primeau si copii Vechiului Testament legamantul: prin credinta parintilor in cazul legamantului, iar in cazul botezului, prin credinta parintilor duhovnicesti, spirituali. Cand sutasul Corneliu L-a rugat pe Hristos sa-i vindece sluga, Hristos nu i-a spus "imi pare rau, dar nu pot face asta decat daca sluga ta mi-o va cere", ci l-a vindecat pe baza credintei sutasului. Fiica femeii cananeence din Matei 15:21-28 a fost tamaduita datorita credintei mamei sale.

Matei 9:2-6 "Si iata, I-au adus un slabanog zacand pe pat. Si Iisus, vazand credinta lor, i-a zis slabanogului : Indrazneste fiule, iertate fie pacatele tale… Ridica-te, ia-ti patul si mergi la casa ta!"

Credinta prietenilor slabanogului a facut posibila atat vindecarea fizica cat si iertarea de pacate - cea de păcate.

In Marcu 5:22, 23 tatal unei fetitze aflate pe moarte vorbeste in numele ei, zicand "Fiica mea este pe moarte; vino si pune-Ti mainile pe ea, ca sa scape si sa traiasca." Nu cred ca a spus cineva la acel moment ca fata ar fi trebuit sa creada pentru ea. Hristos o inviaza datorita credintei tatalui ei.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!
Reply With Quote