"Teorie este si evolutionismul lui Darwin, dar bag mana in foc ca tu o privesti ca pe o certitudine (asta legat de `teoria` lui Jung). "
si asta reiese din certitudinea ta ca eu as fi ateu ? :)
oricum este o diferenta intre cele doua teorii, evolutionismul capatand ceva substanta prin toate studiile care s-au facut in jurul sau pana in ziua de astazi.
"Pt. ca exista oameni care `nebuni` (din pct. tau de vedere) s-au vindecat de `nebunia` lor. Poti sa imi explici asta medical? "
la asta chiar tu ai raspuns: "O sa imi zici ca slujba in sine a dus la confruntarea pacientului cu acele refulari ale inconstientului si a rezultat vindecarea lor..." :P
si as mai adauga aici efectul placebo (a carui existenta s-a demonstrat experimental)
"Credinta din pct. meu de vedere este o certitudine, din al tau este o posibilitate... "
aici se poate ajunge usor la un joc de cuvinte. "credinta este o certitudine". este evident. credinta exista. ambiguitatea apare in obiectul credintei, si la asta banuiesc ca te-ai referit. intr-adevar, o vad ca pe o posibilitate. gandeste-te chiar si la cuvantul in sinte, "credinta". vine de la "a crede". nu de la "a sti". "a crede" (in orice sens, nu doar religios) denota incertitudine. iata deci, de ce o consider o posibilitate.
<<`totul se reduce la concluzia din primul paragraf al acestui post: poti sa o accepti, sau poti sa nu o accepti...
eu cunosc opinia ta, tu cunosti opinia mea` - daca la asta se rezuma totul, de ce mai `discuti` pe acest forum... Eu prefer sa cred ca exista un sens constructiv al oricarei discutii...>>
pai insusi faptul ca se ajunge la o concluzie, nu inseamna ca discutia este una constructiva? :)
|