View Single Post
Vechi 07.09.2010, 09:14:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
@colaps ...sigur despre dinozauri este vorba, nu alte fiinte fantastice?

... nu zic ca-i imposibil, se poate sa fie adevarat, insa paleontologii spun ca dinozaurii astia n-au trait niciodata in acelasi timp cu oamenii... au existat cu milioane de ani inainte de aparitia omului.
Teoriile spun ca au trait primii oameni cu alte fiare preistorice, dar care semanau cat de cat cu cele de azi, doar ca erau de vreo 10 ori mai infricosatoare si puternice, insa tot foarte foarte departe de dinozauri.

@andreicozia Eu personal n-am fost in spatiu sa vad cu ochii mei ca pamantul chiar e rotund/sferic/bombat la ecuator, turtit la poli. E ca si cum m-ai intreba daca cred ca exista planeta marte. Pai nu stiu, ca n-am vazut-o cu ochii mei. Despre zburatorii in spatiu iar n-am cum sa bag mana-n foc, pt ca nu stiu. Sunt si atei care nu cred ca oamenii chiar au zburat in spatiu...
Tot ce pot sa spun e ca la scoala asa ne zice. Daca chiar e adevarat sau nu nu am de unde sa stiu.
Daca ma intrebi ce culoare are iarba iti pot raspunde, pt ca am vazut. Daca pamantul e rotund sau nu sau daca au zburat oameni in spatiu pot sa-ti spun doar ca "vorbeste lumea ca asa ar fi". Nu neg respectivele informatii, dar nu pot nici sa le iau de adevar incontestabil. Cam toate dovezile ca pamantul ar fi sferic pot fi combatute si de un copil. Am vazut odata pe yahoo questions o mama disperata care intreba cum isi poate face copilul sa creada ca pamantul e rotund, pt ca ii combate toate argumentele.
Nu pot sa zic nici ca este plat sau alta forma- pt ca nici asta nu stiu. Cam atat. Poate suna absurd dar asta e. Raspunsul meu sincer e ca nu am de unde sa stiu sigur ce forma are pamantul. Oricum, asta e chiar cea mai mica dintre problemele mele...
Doamna (sau domnisoara)... avem o rugaminte. nu mai faceti afirmatii in numele ortodoxiei crestine daca nu sunteti sigura pe ceea ce vorbiti, adica daca nu avei argumente solide in Sfintii Parinti intarite de Sfanta Scriptura si de stiinta. (spun asta pentru ca puteti induce in eroare multa lume despre invatatura crestin ortodoxa.)

daca doriti sa vedeti planeta Marte va invit la un observator astronomic ca sa o vedeti cu ochii dumneavoastra.
cat despre afirmatia dumnevoastra ca dovezile care arata ca pamantul este rotund pot fi combatute si de un copil... va rog sa imi permiteti sa ma abitin de la orice comentariu. pot doar sa va intreb ce ati facut la orele de geografie din clasele primare? (caci cu siguranta nu ati chiulit. nu indraznesc sa va intreb ce ati facut in perioada liceului la orele de fizica, chimie, matematica... logica...)

telecomada cu unde electromagnetice in domeniu infrarosu... pe care cu siguranta o folositi zilnic la televizor, dvd etc... puteti spune ca nu exista pentru ca nu vedeti undele infrarosii? ce o sa ii spuneti copilului cand o sa va intrebe despre principiul de functionare... daca bietul copil v-a "incuiat" la o intrebare banala despre forma pamantului.

ca pamantul este rotund, ca universul este sferic (si in expansiune uniforma in toate directiile daca luam ca sistem de referinta pamantul), ca universul si cerul si spatiul si timpul au un inceput din nimic o spune fara echivoc Sfantul Ioan Damaschin in Dogmatica ortodoxa din sec VIII D.Hr. (am postat pe alte topicuri citatele exacte, de aceea nu le voi posta si acum).

Last edited by Eugen7; 07.09.2010 at 09:17:49.
Reply With Quote