Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Cred că bați prea mult tam-tam pe ideea că geniile sunt atee. Ce înseamnă geniu? Cât de deștept era Einstein sau este hawking? Când stau și analizez ideile cu care și-au câștigat faima nu mi se pare ceva deosebit. Ba chiar, în cazul lui haking și dawkins, e vorba de prostie. De ce au ajuns atunci faimoși? Pentru că ceilalți oameni de știință erau și mai proști.
Deci să luăm aminte că ideea aceasta cu oamenii de știință geniali e doar un mit.
Dacă natura ar fi perfectă ar fi evidentă existența unui Creator. Îți reamintesc și ție că în această lume Dumnezeu se ascunde de om. Dacă ar exista dovezile existenței lui Dumnezeu nu ar mai exista actul credinței fără dovezi, ar fi vorba doar de o alegere egoistă a ceea ce ne aduce beneficii, omul nu ar învăța să fie dezinteresat după modelul lui Dumnezeu. Sau 'mnezo' cum zici tu pe forumul ateilor. Deci'creștinopații', pardon creștinii, aleg să creadă fără a avea certitudinea răsplății și aceasta îi face mai buni.
Cât despre anatomia animalelor, ea slujește scopurilor lui Dumnezeu. Ele sunt făcute pentru om ca un ajutor, ca alimente sau ca pricină de bucurie și totodată trebuie să pară că s-au ''făcut singure', așa că au și 'erori' ca cele menționate de tine. Dar dacă ai sta să te gândești cum se poate ca ceva atât de complex și bine reglat să apară pe cale natutală, ți-ai da seama că e practic imposibil. Dumnezeu se ascunde, dar nu o poate face atât de bine.
Dar Înțelepciunea a fost găsită dreaptă de către toți fiii ei. (Luca 7, 35). Cine are minte vede că toate aceste reglaje și super-mecanisme nu puteau apărea nici pe cala evoluției nici pe alte căi ci doar pe calea arătată de creaționism. Ateii au impresia că au descoperit ceva ce credincioșii nu știu dar asta e doar fiindcă ei, ca indivizi, sunt foarte limitați. Ei se aseamănă unui copil de clasa întâi care a învățat să citească și brusc ajunge să se creadă cel mai inteligent om și se duce la universitate să dea lecții profesorilor de acolo.
|
Tu citesti ce scriu ceilalti credinciosi pe forum?
Exemplele cu aceste genii nu le-am dat eu. Au fost aduse, culmea, ca fiind persoane credincioase ... si tu vii si-mi spui ca , de fapt, sunt doar niste mituri ...