Citat:
În prealabil postat de Kontroversielll
Re:
Cristiboss56
Parerea mea cu privire la ateism, sau alte religii...?
In primul rand, nu eu am facut randuirea, religiilor....
Recunosc ca religii de baza, Crestinortodocsi, Catolici, muslimii, budistii si evreii.
Ori care alte surogate si secte aparute fiinnd numai parodii.(Jahovas vitne, si tot cei comrecial...)
Eu, sant protestant.
Referitor la ateism, trebuie sa recunosc ca in definitia mea, inseamna a nu a avea o credinta, in general, in dre-un duh sfant, fie acesta ori cine sau numinduse cumva...
Neam de neamul meu, nu am fost membrii de partid sau UTC-sti....
Nu prea am intalnit ateisti la viata mea, ca sa pot sa-mi formez o imagine clara asupra ceea ce inseamna sa fii ateu, dar... banuiesc ca fara credinta in ceva care sa-ti dea speranta sau inbold in a trece prin viata...
So.... este prematur sa ma exprim, fara a fii documentat... si numai sa fac comentarii filozofice....lipsite de grund sau essenta...
|
Kontroversielll, raspunsul tau e decent, fata de al altora, care arunca cu noroi in atei, doar din placerea asta umana de a murdari, a urâ si a umili pe celalalt. E pacat ca cei mai multi au ales calea asta, insa asa arata realitatea si trebuie sa ne impacam cu ea. Nu rareori mi s-a intamplat sa fiu intrebata de religia proprie, si ca urmare a raspunsului ca sunt de traditie ortodoxa insa nu cred in supranatural, sa fiu tratata urat sau cu adversitate. DOAR pentru atat lucru! E ca si cum ai avea pretentia sa cunosti un om, calitatile lui, prin cunoasterea unei simple trasaturi ale personalitatii sale. Inutil sa spun ca sunt si au fost multi atei care s-au dovedit oameni valorosi si integrii,utili comunitatii lor si omenirii intregi. Unii uita prea des acest lucru elementar, anume ca suntem inainte de a fi credinciosi sau atei, oameni. Si ne datoram respect reciproc.