Citat:
În prealabil postat de consuela
eu nu inteleg ce cauta subiectul asta la vrajitorie, ca doar nu se fac lucrari dubioase contra persoanelor la distanta (sa moara, sa se imbolnaveasca etc) prin observarea influentei astrelor asupra a tot ce exista -inclusiv oamenilor ca doar noi nu om face exceptie de la regula.
Iar regula e facuta chiar de D-zeu.
Exista ingeri specializati cu miscarea planetelor, deci totul e sub controlul lui D-zeu.
Eu am crezut din totdeauna in zodii (caracterizare gen psihologie pe tipuri: melancolic, coleric, sangvinic si flegmatic) care corespund cu zodiile. Nu imi fac previziuni ca nu sunt in stare trebuie sa fii foarte invatat in domeniu sa poti face asa ceva si tot e posibil sa iti scape unele lucruri.
Agiamii astia din ziare scriu detoate nu numai la zodii ca sa isi vanda ziarul, asa ca cine se ia dupa ei nu va sti niciodata adevarata fata a astrologiei si va ramane in limitarea lui.
Mie preotul duhovnic -care l-am ales sa fie invatat scolit si destept- mi-a zis ca pot crede in zodii la caractere generale cat timp nu imi schimb viitorul si nu caut la previziuni, nu e nici un pacat.
E o stiinta adevarata care are multe in comun cu psihologia, pentru cei care sunt in stare sa o inteleaga.
|
Esti de-o simpatie debordanta si de o sinceritate asisderea. Cititul si ghicitul in stele, in carti , in cafea si alte cele, intra sub aceiasi incidenta. Oricit de "stiintifica" pare astrologia, este un surogat. Si alchimia era considerata stiinta . Ghicitul , prezicerea viitorului, este si va ramine o iluzie, o fata morgana , o amagire din care unii isti cistiga existenta pe seama credulilor si a simplelor coincidente.