Citat:
În prealabil postat de Don_Juan
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Eu cred că nu ți-ai dat seama fiindcă nu-ți dai seama pă ce lume trăiești, căci dacă ți-ai fi dat seama nu erai ironic și pricepeai din prima cine anume te minte...
|
Eu nu vad unde am fost ironic in postarea mea.
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Și un pic satirică e, că e de rîs toate ''teoriile'' savanților aristocrați cu multe facultăți și diplome și premii la activ, e de râs cum de au putut să creadă în tot felul de modele și modelări absurde...
Vouă nu vă vine să credeți decât ce v-au învățat mincinoșii la școlile lor pline de explicațiuniuni... dar toate teoriile lor sunt minciuni...
|
Nici eu nu sunt de acord cu multe din teoriile savantilor. De fapt nu sunt de acord cu cele care sunt contradictorii credintei mele.
|
Nici eu nu văd unde ai fost ironic în postarea ta dar știu că ai fost, așa că nu încerca să te păcălești că n-ai fi fost, că vede până și ochihulul de pisică protejat cu ochelari de soare...
Da, foarte bine că nu ești deacord cu mincinoșii. Dar uite că au reușit să păcălească o gLume întreagă și în toate școlile și universitățile se predau minciuni fără să deranjeze pe cineva și dacă te iei în gură cu ei te cred nebun, că cum adică să combați pe Bohr, pe Copernic, pe Einstein, pe Newton, pe Darvin, pe Galilei, pe Euclid... sau pe ditamai NASA... Păi ce credeți voi că sunt ăștia? Niște naivi care s-au păcălit și s-au rătăcit printre socoteli, și au ajuns mari că n-a fost cine să le arate absurdul prostiilor lor... din teoriile lor... Dar Domnul a dăruit Adevărul Său copiilor și a ascuns înțelepciunea de toți înțelepții gLumei... ca să poată râde mai bine cel slab de cel ce se credea tare... că cine râde la urmă râde mai bine... cine râde la sfârșit.. că cine râde la sfârșit ăla nu mai are murdărie pe hăinuță și cămășuță, nu mai are pete de păcură... dar ăla care râde acum, el crede că nu se pune... că poate să facă ce vrea și e tot aia... așa se distrează omul până la o vreme... până i se găurește tavanul și începe să-i plouă în casă și apoi să-l mânce vremea... Și atunci cade pe gânduri și tot nu face nimic... iar la sfârșit vine cu textul: ''dac-aș fi știut''... Păi ai știut dar n-ai crezut... și dacă n-ai crezut ai trăit cam viceversa-vicentoarsa-vice globul pământesc... Și dacă nu v-aș fi zis că nu e nici un glob, ci doar la început a fost un cub în care se afla un glob mare de apă limpede și cristalină, și a zis Domnul: Să fie Lumină, și globul de apă a început să ardă, să lumineze în mijlocul lui și se vedea Lumină de acolo până deasupra genunii, în tot Cubul. Apoi a despărțit apele din mijlocul lor... și citește și dumneata mai departe la Facere...
Iar apoi ca ajutor încearcă să îți dai seama de reflexie și refracție, și de unghiul critic, în păturile atmosferice de deasupra pământului ieșit din apele de jos și ai să pricepi de ce avem anotimpuri, răsărituri și apusuri, eclipse de Lună și aurore boreale... E foarte simplu și foarte frumos. Dar trebuie să ai Credință... și Dragoste și stâruință după smerenie... că dacă te fălești și te îngâmfi și te semețești ai să ajungi mai rău ca ei... ca toți mincinoșii creduli și absurzi, și n-ai să recunoști sfințenia... Domnului. Ai să poftești la poftele deșarte ale potrivirii simțurilor... ajungând până la urmă un Don Juan.