Citat:
În prealabil postat de Colors
http://ro.wikisource.org/wiki/Biserica_Ortodox%C4%83_Rom%C3%A2n%C4%83_os%C3%A2nd e%C5%9Fte_Francmasoneria_ca_doctrin%C4%83,_ca_organiza%C5%A3ie_%C5%9Fi_ca_metod%C4%83_de_lu cru_ocult%C4%83.
Nu stiu daca link-ul va fi postat corect, dar este raspunsul la intrebarea "nevinovata" a lui Mirean, care desi face pe vajnicul aparator al Bisericii, nu stiu al carei biserici, nu stie de Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 1937. De necrezut!
Nu are habar de masonerie spune el, nu stie de Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, cea a Bisericii Ortodoxe Grecesti din 1933 i se pare ca ar contine "chestii confuze", este nemultumit ca preotii predau religia in scoli, si in general n-am auzit o vorba de bine sau de duh. El asculta de Sfantul Sinod ...
Dispretul tau si aroganta te vadesc din plin "crestinule". Tu continua cum stii ... si eu voi face la fel.
Liviu
|
Ca de obicei, Colors ataca...la persoana. Cine nu e de parerea lui nu este crestin ortodox. Bineinteles, dl. Colors poate contesta oricand deciziile Sf. Sinod, este o rasa superioara.
Mirean, nu cunoaste acea decizie a Sf. Sinod, de aceea a rugat un frate sa i-o posteaze pentru a se lumina. Mirean isi cere iertare, nu este asa "luminat" ca fratele Colors.
Mirean a citit foarte mult despre masonerie, carti care nu erau scrise de ortodocsi romani (sau din alte parti) pentru ca multi ortodocsi habar nu au despre ce este vorba. Asa ca dupa ce mi-am facut o idee despre ce spun unii si altii despre masonerie am vrut sa vad care este si parerea Bisericii, ca nu sunt atat de intelept incata sa ma pronunt de unul singur in asemenea chestiuni. Pur si simplu nu am suficiente informatii.
Cat despre predarea religiei de catre preoti...recunosc ca am sustinut ca preotii ar trebui sa vada care sunt problemele parohiei si sa lase la catedra absolventi de teologie ortodoxa care au obtinut postul prin concurs, nu de genul celor care vin sa tina locul preotului cand acela are servicii religioase in parohie(in cazul ortodocsilor).
Referitor la "vorbele de duh" - nu sunt atat de intelept ca tine sa dau sfaturi si indrumari tuturor. De fapt nu am indemnat pe nimeni la nimic. Oricum, am observat ca te intelegi bine pe acest forum cu cei (mai ales cele) care iti gadila orgoliul si te lauda pentru intelepciunea ta. Colors, iau apararea Bisericii in felul meu, mai ales in chestiuni lumesti, nu trebuie sa ma judeci...te-ai gandit ca poate nu ma intelegi? Daca eu sau altii nu suntem de acord cu tine asta nu inseamna ca ai dreptate, ti-am mai spus asta. Ba chiar cred ca uneori gresesti si nu m-am sfiit sa-ti spun, cu argumente, ceea ce cred.
Da, ascult Sfantul Sinod. Nu mi se pare corecta atitudinea ta: cand nu iti convine nu asculti, iar in alte dati (acum de exemplu) aduci ca argument chiar o decizie a Sf. Sinod, chiar daca erau alti ierarhi.
Dispretul de care vorbesti tu este fata de prostia agresiva si ignoranta. Ce vrei sa mai spun in conditiile in care am intalnit, pe acest forum, profesori de religie, suplinitori, fara sa fie absolventi de Teologie Ortodoxa, care incurca tainele cu alte slujbe si nu stiu insemnatatea acestora...?
Cat desprea aroganta...o fi pacatul meu ca mai iau pe unul sau altul peste picior, mai ales pe tine. Nu am nimic personal cu tine, dar cum vrei sa reactionez cand tu ma jignesti si insinuezi diverse la adresa mea, desi nu am facut decata sa cer un link si nici macar nu l-am cerut de la tine...? Nu sunt genul care sa intorc obrazul, asa cum mi-ai recomandat tu.
Colors, daca as fi cu adevarat mason, crezi ca aste e atitudinea pe care trebuie sa o adopti? Nu jignirile si atacurile sunt calea prin care se atrag oamnii catre ortodoxie, ci "duhul blandetii". Din pacate acest duh, la unii este doar in vorbe, nu si in fapte.
Multumesc pentru link, sper sa se deschida! Ne auzi...mai pasnic sper!