Citat:
În prealabil postat de Geony
Recent un caz: un prooroc ii spune unei surori penticostale sa-si de-a in judecata fratele, dupa acesta a inceput sa renoveze casa parinteasca fara acordul ei...e de la D-zeu proorocu ala?
Un "prooroc" cu 2 copii umbla cu o femeie care are 3 copii, cea din urma a divortat de sot si traiesc impreuna...
Un prooroc ii face o proorocie unui adept in legatura cu asigurarea obbligatorie de la masina....e asta o proorocie? .....
|
La prima vedere si dupa cum povestesti tu, aceste proorocii scartaie bine. Ramane de vazut cat de obiectiv ai fost tu si cu cata acuratete le-ai redat. mai ales ca despre respectivul caz "recent" ai mai povestit cu o ocazie nu foarte recenta.
Citat:
In zilele noastre, ca si in trecut, exista diferite organizatii fie crestine fie Fara-Dumnezeu, care umbla dupa descoperirea viitorului...Daca D-zeu ingaduia acest lucru (descoperirea viitorului) cu siguranta o facea intr-un mod deosebit...
Du-te la o tigana ghicitoare sa vezi vezi daca nu-ti spune si ea viitorul, si sa stii ca unele se implinesc...sunt oare acelea proorocii....
|
Banuiam ca se ajunge si aici, de aceea nu am mai intrat in detalii. Nu, ghicitoriile nu sunt proorocii, dar unele proorocii pot veni dintr-un duh de ghicire . Se poate vorbi mai mult despre cum le putem deosebi, dar cred ca nu acesta e scopul tau.
Citat:
De ce nu inteleg NP ca diavolul lucreaza si astazi? "potrivnicul vostru diavolul, umbla racnind ca un leu, cautand pe cine sa piarda"....zice Sf. Petru (parca).
|
Ba inteleg foarte bine. Solutia ar fi...care, dupa tine? Sa respingem Cuvantul lui Dumnezeu rostit prin prooroci de frica lui satan? Noi nu trebuie sa luam decizii fiind motivati de frica lui satan; dimpotriva, lui trebuie sa ii fie frica de noi, caci Cel ce este in noi este mult mai puternic decat el; pentru satan Cuvantul rostit printr-un om plin de Duhul Sfant este un foc ce-l mistuie.
Citat:
Cred ca preocuparea principala a crestinilor nu trebuie sa fie umblarea dupa "proorocii", ci dupa indreptare...mantuire.
|
ok, de acord
Citat:
Unde spune Hristos ca trebuie sa umblam dupa proorocii?
|
1Cor 14:1;Hristos, folosindu-se de gura Sf Ap Pavel:
"Căutați dragostea.
Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca
să proorociți." - asta cautai?