Eu v-as ruga sa
nu scoateti
filosofia la fel cum in alte parti se studiaza la universitate
natural teology de peste 100 de ani.Asa cum spunea si domnul Mihnea Dragomir ,,
Eu nu văd nici cea mai mică adversitate între filozofie și religie. Religia începe acolo unde se termină filozofia.".Iar religia trebuie sa ramina cu siguranta,(inclusiv dpdv stiintific), pentru ca multe aspecte biblice sunt confirmate de
arheologia biblica precum ceea pusa in practica de catre arheologul Bryant Wood.
Istoria la randul ei nu trebuie sa lipseasca pentru ca asa cum spunea istoricul Michael Wood in exceptionalul documentar
,,Pe urmele lui Alexandru cel Mare">,,
cunoasterea istoriei nu se opreste niciodata pentru ca in esenta este cunoasterea a cine am fost,cum am ajuns aici si ce putem face in viitor".
Fizica,matematica,geometria,biologia,chimia toate au un rol extrem de important,nu pot fi ignorate ci dimpotriva.Cred ca trebuie imbunatatie metodele de predare dar mai ales suportul logistic,fara de care ramii in Epoca de Piatra dpdv al metodelor de a demonstra ceva faptic.Toate au rolul lor in scoala.Nici arta nu trebuie uitata,expresia simtului nostru artistic,al cautarii frumosului,lucru ce azi poate fi gasit doar cu un simpli click pe un nume de pictor dupa cum puteti observa
aici
Din fericire
Premiul Nobel nu se acorda decat in baza unei munci indarjite,plina de idei exceptionale si cu aplicabilitate pentru toata umanitatea.
Intr-o epoca in care cultura pare sa dispara in fata tentatiei de a consuma o cafea plina de snobism in Dorobanti
nu trebuie sa scoatem nimic ci sa adaugam, pentru ca cei care vin sa fie oameni instruiti,cu exercitiul gandirii analitice dar si cu o temeinica intelegere a Credintei.Toate acestea ii vor ajuta sa-si formeze o cultura ce va servi atat lor cat si generatiilor ce vor veni,nimic din eforturile trecutului nu s-ar pierde in van.Extrem de multi teologi au fost oameni extrem de bine instruiti,adevarate capacitati dpdv cultural care au stiut sa transpuna in practica in mod armonios Credinta si Cultura.Exista si
filosofia culturii dupa cum puteti citi
aici
,,Niciodată cultura n-a distrus civilizația, dar civilizația poate fi moartea culturii și, de obicei, cultura moare din cauza civilizației."