08.09.2010, 21:24:20
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de danyel
Sti prea bine ca penticostalii aveau cantari destul de frumoase in urma cu mai multi ani, dar din pacate , mai ales in adunarile mari, din orase, aceste cantari s-au pierdut fiind inghitite de cantari mult prea moderne si mult prea nepotrivite
eu am chochetat cu penticostalii in urma cu vre-o 8-9 ani, se cantau cantece frumoase uneori, asemenatoare pricesnelor ortodoxe, dar cateodata se sarea calul
Sa-ti dau un exemplu, a murit un penticostal destul de cunoscut, la inmormantare, fanfara, cor, instrumente, melodii moderne..duhovnicie slaba, a murit mai apoi o batranica penticostala, care imi era tare simpatica si ma rog Domnului sa ii odihneasca sufletul, o femeie de o modestie rara, la inmormantare , 1 pastor si 2 frati care-l acompaniau in cantarea unor melodii mai vechi gen "Vreau langa Dumnezeu sa fiu mereu" sau "La miezul noptii va veni" niciun instrument, slujba mult mai duhovniceasca decat spectacolul dat la prima inmormantare
|
Mda, se mai intampla...dar nu cred ca numai instrumentele erau problema . Conteaza foarte mult si cine canta si cat har are...conteaza daca ii canta Domnului sau a venit la adunare doar sa faca show...Eu merg intr-o adunare in care instrumentele nu sunt o regula, se folosesc doar cand si cand. Insa mi-ar place sa stiu canta la chitara clasica; cred ca as transmite mai mult din ceea ce vreau sa-I transmit Domnului.
Imi place mult aceasta cantare, cantata la inmormantarea lui Traian Dorz [pare acompaniata la orga si acordeon, dar foarte dulce]:
Dor al dorurilor mele
Si mai sunt ca ea.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
|