Si eu asociez parfumul cu machiajul strident. E ca si cum te-ai machia... olfactiv.
Numai ca parfumul e ceva mai insolent.
Machiajul cuiva daca nu-ti place, nu te mai uiti si gata. Langa cineva dat/a cu parfum ce faci, te tzii de nas? E invaziv. Si inafara de faptul ca-s invazive...majoritatea parfumurilor nici macar nu miros bine, nici un parfumar n-a reusit vreodata sa "capteze" un miros cu adevarat natural.
Si cu cat is mai scumpe, cu atat tind sa puta mai urat, iertata sa-mi fie afirmatia.
Am avut un oarece interes despre parfumuri la un moment dat. Am incercat ceva... constatari:
-astea mai ieftine miros mai binisor (tot departe de ceva natural dar... asta e), dar nu dureaza mai mult de-o ora, mai mult dureaza mirosul de Cocolino din haine.
-astea de la firme cunoscute si scumpe tind sa miroasa a sapun ranced- astea se numesc "aldehidice", florale (zici c-ai facut experimente pe flori si-au explodat pe tine- sufoci pe toata lumea), o mare parte miros a lamaie/coji de lamaie/limonada, altele a siropuri- de zici ca dau cu topping de inghetzata...
-parfumurile "vintage" pur si simplu put pt ca au cam "luat-o din loc" de ceva vreme, chiar daca nostalgicii inca vor sa creada ca "pastreaza farmecul anilor"...
-parfumurile de nisha (care costa cam 5-6-7 milioane sticla si se gasesc in cateva magazinashe pe care tre' sa le cautzi cu lumanarea sa afli de ele) vor sa miroasa unic( nu "parfumat" si "experientza olfactiva")- unic insemnand mirosuri tampite de transpiratie, pudra de talc, tamaie cu sirop, apa cu zahar, smoala, lichid seminal, benzina, secretii vaginale, cartzi vechi, praf, scutece,latex, PVC, plastic ars... nu exagerez cu nimic. si au nume "originale" ca "putain des palaces" (curvele palatului), "secretions magnifiques" (secretii magnifice), "fat electrician" (electricianul gras), "nombril immense" (buric imens), si alte tampenii de-astea. Si put cam ca denumirile.
Si-n plus- sincer, s-ar putea sa cam etichetezs aici, dar asociez parfumurile cu SNOBISMUL!!!
p.s.-alte mirosuri foarte des intalnite in parfumurile scumpe: fan putred (capitza de fan plouata si lasata asa mai mult de juma' de an), branza, branza cu mucegai, muraturi, usturoi, frunze de ceapa, nuci stricate... pare rau. Nu bun...dar na, daca scrie un nume de fitza pe ele, da lumea banu', daca te intreaba cineva a ce mirosi sa poti sa te lauzi. Snobism...
Last edited by crestinOrtodoxa; 09.09.2010 at 04:17:36.
|