Subiect: Muzica sectanta
View Single Post
Vechi 09.09.2010, 09:13:04
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit Muzica religioasa

Muzica religioasa trebuie sa fie in primul rand religioasa. Sa rasune din ea credinta si dragostea de Dumnezeu. Indiferent ca e cantata de glas omenesc sau prin intermediul instrumentelor muzicale trebuie sa izvorasca din ea credinta si dragostea de Dumnezeu.
Se stie ca diavolul are puteri mari si face orice pentru a insela omul. Si iata cum alege muzica care candva a facut furori intre oameni, gen blues, sau rep, disco, care nu are nimic cu credinta, i-a pus versuri din Scriptura si a inselat simturile oamenilor.Este o atat de mare si subtila inselatorie incat multi cad in plasa ei. Daca diavolul s-ar arata asa cum este el urat si rau toata lumea ar fugi de el. Asa imbraca forme diverse: muzica laica cu versuri din Scriptura, (am vazut chiar o piesa de Beetles cu versuri din Scriptura) pentru a putea sa insele oamenii.
Citatul din Psalmi in care cineva mai sus intelegea ca Dumnezeu ne indeamna sa cantam cu instrumente asurzitoare se refera la cu totul altceva mult mai subtil. Se refera la faptul ca trebuie sa cantam dragostea de Dumnezeu cu toata fiinta noastra, cu toate simturile noastre. era o metafora la aceasta , spunand ca asa cum vibreaza omul la sunetele instrumentelor asurzitoare asa sa vibreze omul din dragoste pentru Dumnezeu.
Anul trecut, o cunostiinta m-a chemat la o adunare penticostala si din curiozitate m-am dus. Am urmarit un spectacol in toata regula , in fata adunarii perindandu-se oameni care cantau de la muzica populara cu versuri crestine la muzica folk si disco. Si mi-am zis in sinea mea unde este credinta? ca am ascultat muzica aceea populara dar in loc sa ma rog ma indemna la joc, am ascultat muzica aceea disco, dar iarasi in loc sa ma rog ma indemna la dans, imi venea sa imi iau sotul si sa dansam acel blues. Nu este asta lucrare diavoleasca?
La un moment dat pastorul a spus sa se intoarca fiecare sa isi salute fratii: s-a intors spre mine o femeie din stanga mea cu un chip impietrit. Ochii ni s-au intalnit. Atunci brusc un zambet larg pe fata i s-a aratat si mi-a intins o mana spunandu-mi ``pace sora``. Era un zambet tamp, intiparit pe fata parca fara voia femeii. S-a intors schimbandu-i-se expresia fetei. Si iarasi mi-am zis in gandul meu: ce pace imi dorea aceea femeie? M-am uitat in jur si am vazut ca parca toti erau teleghidati de o mana nevazuta.
Pastorul a zis la un moment dat : sa ne rugam. S-au ridicat in picioare si au inceput intai cu murmur ca un cor bine instruit sa zica fiecare ceva neinteles si sa creasca in intensitate ca si zgomot, pana la strigat. Parca erau o adunare de epileptici care se aflau in plina criza. Tremurau si se agitau in chip ciudat si mi-am zis ca mare e puterea diavolului. A durat totul cam un minut , si pastorul a inceput sa coboare tonul iar sala i-a urmat ca un val, incet incet pana s-a stins. Mi-am dat seama atunci ca pastorul stapanea sala si ca oamenii erau ca niste unelte in mana lui. Eram convinsa ca daca el spunea toti in patru labe, toti s-ar fi conformat.
Acea adunare s-a incheiat cu o cuvantare a pastrorului in care spunea ca pleaca la Amsterdam pentru o intalnire intre pastori, un fel de conferinta.
Si iata cum acea adunare de oameni saraci erau condusi si posedati de insasi diavol. Pastorul , unealta diavolului cu buna stiinta a lui, se bucura de excursii in starinatate, avea un costum scump pe el si o masina super tare , gras , prospera , se vadea bogatia din insasi fiinta lui, iar langa mine femia aceea saraca, cu un batic ponosit pe cap.
Trebuie sa invatam sa vedem unde este adevarata credinta, sa ne ferim de lucrarea diavoleasca.
Sa ascultam muzica disco si blues atunci cand e cazul si muzica bisericeasca atunci cand e cazul si sa nu amestecam lucrurile pamantesti cu lucrurile duhovnicesti niciodata.

Cu siguranta ca pe melodia de blues sau disco, candva doi tineri s-au cunoscut si s-au unit, dar cu siguranta ca pe melodia bisericeasca, crestina, omul doar cu Dumnezeu s-a cunoscut.

Last edited by dobrin7m; 09.09.2010 at 09:15:52.