Ei bine Delia,s-ar putea ca adevarul sa fie pe la mijloc.Catedrala are o veche intrare se pare,pe undeva prin spate sau lateral,numita Old University Gate,care trecut in trecut facea,nu sunt sigur,legatura cu drumul spre universitate.In acel loc,pe fatada, apare astronautul.La modul general el apare pe catedrala iar la modul tehnic el apare pe una din intrarile catedralei dar care nu prea a avut o mare legatura religioasa cu catedrala in trecut.Adica nu a fost construita odata cu catedrala sau a fost construita separat,sau dupa,s-ar putea sa nu fi inteles eu.Este cam incurcata situatia si s-ar putea sa nu fi inteles eu nimic.Se poate spune,,apare pe catedrala"pt ca asa este>apare pe una din intrarile ei dar aceea intrare a avut o alta ,,istorie"decat catedrala.Intradevar daca erau restauratori nu puteau adauga nimic.Doar restaurau si conservau.Trebuiau sa fie artisti pentru redecorare ca sa adauge ceva.Deci nu ar fi fost vorba de restaurare ci de redecorare.Nu vezi prea des asa ceva,redecorari de catedrale in acest mod.Nu exclud absolut deloc ideea ta.Repet:s-ar putea sa aveti dreptate.Progresul a inceput cu intrebarea ,,si daca totusi..?" :)
Cat despre
dinozauri,ca sa termin si pe faza asta ce am inceput,eu cred ca au existat.Fosilele lor sunt expuse in toata Europa>
Natural Science Museum(Madrid),
Museum of Earth Sciences(Nancy,France)
Natural History Museum(Aix en Provence,France)
Natural History Museum (Le Havre,France)
Natural History Museum(Nantes,France)
National Museum of Natural History(Paris,France)
Natural History Museum(Geneva,Elvetia)
Civic Museum of Natural History(Milan,Italia)
G. Capellini Museum(Bologna,Italia)
Museum of Palenontology,Institute of Technology(Rome,Italia)
Civic Museum of Natural History(Venice, Italia)
Natural History Museum(Vienna,Austria)
Paleobiology Institute, Academy of Sciences(Warsaw,Polonia)
Paleontological Institute(Moscow,Rusia)
Central Geological and Prospecting Museum(St. Petersburg,Russia)
Museum of Natural History(Göteborg, Suedia),
Paleontological Museum,Uppsala University(Uppsala,Suedia),
Birmingham Museum (Birmingham,Marea Britanie)
Dinosaurland(Lyme Regis,Marea Britanie)
Elsham Hall Country and Wildlife Park
(Elsham, South Humberside, Marea Britanie)
Hunterian Museum(Glasgow, Scotia)
Ipswich Museum(Ipswich,Marea Britanie)
Leicestershire Museum(Leicester,Marea Britanie)
Maidstone Museum(Maidstone, Marea Britanie)
Museum of Isle of Wight Geology(Sandown, Marea Britanie)
Oxford University Museum(Oxford, Marea Britanie)
Planet Earth at Garden Paradise(New Haven, East Sussex,Marea Britanie)
Royal Museum of Scotland(Edinburgh,Scotia)
Geologisch Museum(Artis Amsterdam,Olanda)
Bernissart Museum(Bernissart, Hainuat,Belgia)
Royal Institute of Natural Sciences(Brussels,Belgia)
Bavarian State Institute for Paleontology and Historical Geology(Munich,Germania)
Institute and Museum for Geology and Paleontology, University of Tübingen(TÜBINGEN,Germania)
Natural History Museum-Humboldt University(Berlin, Germania)
Senckenberg Nature Museum(Frankfurt am Main,Germania)
State Museum for Natural History(Stuttgart,Germania).
Dinozauri au fost si prin
Romania iar
Muzeul Antipa din Bucuresti Muzeul impreuna cu ,,Grupo de Gestores Patrimonio Cultural Latino-Americano" din Buenos Aires și Universitatea Natională din Comahue au prezentat expoziția
Dinozaurii din Argentina - Uriasii Patagoniei, in perioada
2007 – 2008. Cu aceasta ocazie au putut fi văzute schelete ale diferitelor specii de dinozauri adulți dar și cuiburi cu ouă fosilizate.
Printre piesele senzaționale care au fost expuse la București, s-au regasit
Giganotosaurus carolini (15 m lungime),
Carnotaurus sastrei (8 m lungime) – singurul carnivor cu coarne descoperit până in prezent! –,
Abelisaurus comahuensis (8 m lungime),
Rebbachisaurus tessonei (17 m), scheletul unui pui de
Mussaurus patagonicus alaturi de un cuib cu ouă apartinând aceleiași specii.
În premieră absolută în Europa, a fost expusa specia
Buitreraptor gonzalensis – dinozaurul carnivor cu pene – al cărui schelet fosilizat a fost descoperit în America de Sud.
Despre dinozauri s-a scris pe larg si in presa din Romania>vezi
aici iar englezii au organizat,din ce stiu,cel mai mare spectacol(costuri de 10 mil.de lire sterline) despre dinozauri>vezi
aici dar mai ales aici unde cu un click pe sectiunea ,,
Meet the dinos"ii veti vedea pe ,,eroii dinozaurilor"
Am dat o lista cat mai lunga pentru ca orice citeste si doreste sa stie unde poate sa mearga ca sa vada fosile,resturi,dovezi despre dinozauri.Lista este mai lunga.Personal as recomanda:
1.Pentru
dinozauri>
Natural History Museum (Londra)>unde puteti vedea>printre altele un exceptional Diplodocus(vezi
aici) sau multe alte fosile(vezi
aici)Bineinteles ca fanii lui Darwin nu vor putea rata Darwin Center>
aici
2.Pentru
omul preistoric>incredibila si celebra
Pestera de la Lascaux>o puteti vedea
aici PS>daca mergeti cu mouse in stanga ecranului veti mai avea optiuni afisate.
Ultima varianta(4 martie 2010) la care au ajuns oamenii de stiinta(mai sunt inca multe aspecte neelucidate)>referitor la dinozauri>41 de experti internationali care au analizat rezultatele a 20 de ani de cercetari>
concluzia
Cat despre subsemnatul si dinozaurii>varianta este
simpla :)