Citat:
În prealabil postat de iustin10
Si eu sunt ortodox,adica cred cu sufletul in Euharisitie,dar cu mintea inca nu inteleg pe deplin importanta ei.Nu imi vine sa cred ca din toata invatatura Domnului s-a luat tocmai acest punct,ca sa fie facut pilon central al credintei.Dar cand citesc pasaje din D Staniloaie sau din N Cabassila,incep sa inteleg importanta ei.Iar cand sunt la Biserica,simt infiorare in fata 'paharului mantuirii"
De ce spun aceasta?Pentru a arata ca si intr-un 'ortodox' pot exista nelamuriri,probabil datorita putinei sale credinte.A intelege Euharistia si importanta ei,a o 'gusta',cred ca nu iti ajunge intreaga viata. Asa ca fiti mai intelegatori cu protestantii,caci nu e deloc usor de inteles si acceptat aceasta taina 'suprafireasca'.
Prin aceasta se vede ,zic eu ,caracterul de taina sosita pe calea Traditiei de la Duhul Sfant insusi.Pentru ca mintea omeneasca,chiar toata intelepciunea si credinta in Hristos sa o fi avut ,nu putea naste singura o asemnea interpretare reala si de necrezut.Ca adica noi mancam si trebuie sa mancam Trupul real al Domnului.Las sa ne creada altii canibali,sa ne contrazica cu interpretari logice,si analize de text,macar de am putea noi sa ne inaltam la marimea uriasa a acestei Taine.
Eu unul pacatosul,marturisesc ca nu o inteleg,doar o simt ca e ceva maret,si foarte real
|
Acum nu vă supărați, dar la fel de grea și poate și mai grea decât taina euharistiei este taina întrupării Fiului lui Dumnezeu când Acesta S-a făcut trup în pântecele fecioarei Maria. Dacă întruparea Fiului lui Dumnezeu, care este Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat și Lumină din Lumină, este o taină suprafirească, atunci cum de tăgăduitorii euharistiei pot să accepte prin credință întruparea Fiului lui Dumnezeu și nu pot să accepte tot prin credință taina euharistiei care este și poate fi săvârșită doar în Biserica lui Hristos și doar prin intermediul preoției sacramentale ?!!! Aceste lucruri dovedesc de fapt o lipsă de credință adevărată în cuvântul lui Dumnezeu, și mai mult dovedesc o credință eretică, orgolioasă, care vrea cu orice preț să treacă tainele dumnezeiești prin filtrul unei gândiri lipsite de iluminarea lui Dumnezeu.