Citat:
În prealabil postat de windorin
Va recomand acest cuvant, foarte scurt: VIDEO
Daca nu vom fi dobandit harul Duhului Sfant, pana in acel greu moment, cand fiecare dintre noi va trebui sa puna un "da" sau un "nu", putem sa spunem acum orice si oricate, ca atunci tot vom cadea. Numai acela care va avea in el pe Duhul Sfant, va putea sa reziste tensiunilor lumii de atunci, spunand un categoric "nu", iar in nici un caz cei violenti, brutali, fortosi, ori intr'altfel lumesc.
Va sfatuiesc la tacere, dar nu la mutenie, la blandete, dar nu la compromis, la rugaciune, iar nu la jigniri !
|
Domnule, nu știu dacă pe călugărul acela l-a părăsit Harul chiar înainte de a i se tăia capul, că dacă nu ai iertat pe frate, defapt cărui Dumnezeu slujești?.. și defapt Harul cred că l-a scăpat de la o jertfă în deșert, că nu murea pentru Hristos ci avea doar impresia asta absurdă... Deci el cred că sub influența Harului a arătat tuturor că nu e mai bun decît cei ce se închină idolilor... și a și acceptat să facă ce făceau și ceilalți oameni dovedind că nu e nici curajos și cu nimic mai bun... deci Harul care nu l-a părăsit nu a mințit prin gura lui ci i-a insuflat adevărul și și-a arătat acesta înaintea morții adevărata sa față... că dacă l-ar fi părăsit Harul se lăsa ucis în deșert, dar așa, Domnul i-a mai dat timp să se pocăiască și a și arătat prin celălalt călugăr, care este adevărata mărturisire a Lui Hristos... primind mucenicia celuilalt călugăr...
Deci nu după cunoașterea dacă avem Harul sau nu trebuie să mărturisim pe Adevărul ci după libera voință și libera alegere și dreptate și dragoste și curăție... căci ni s-a spus înainte de a veni Împărăția Cerurilor ca să ne pocăim, deci fie că a venit, fie că n-a venit, noi trebuie să ne mărturisim pocăința, exact așa ca și călugărele care a acceptat să moară pentru Hristos după ce și-a cerut iertare... și a luat neputința celuilalt călugăr asupra sa și astfel amândoi au rămas întru Har... că cineștie ce s-a întâmplat cu călugărele ce s-a închinat și idolilor... poate că până la urmă s-a pocăit și el...