View Single Post
Vechi 10.09.2010, 15:55:55
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
doriana, n-am zis parerile mele personale.

asa spun dogmele/regulile bisericesti.

e usor sa "modifici" cum vrei o regula care nu-ti convine... dar asta tot nu o schimba.

P.S.-daca parintele hotara sa o spovedeasca/impartaseasca, ea fiind la ciclu, ar trebui sa-si caute alt duhovnic, unul care CUNOASTE legea...
Sunt pur si simplu indignata de cele scrise de tine.

Una ca sperii o persoana care nici nu stii ce varsta are, unde se afla pe cale. Chiar daca ar fi vorba de un pacat mare nu cred ca este un lucru bun. Poti sa-i spui cu sobrietate si blandete sa se spobvedeasca inca odata spunand tot adevarul, punct.

Doi ca, indiferent daca este intr-adevar asa, ca nu ar trebui sa ne apropiem de taina in timpul ciclului (in acest punct nu exista consens intre parintii bisericii, s-a discutat asta aici), cum poti sa spui ca asta ar fi 'jertfa de sange'? Sa fim seriosi, este un proces natural, fie el eventual rezultat al caderii, nu tine de pacat sau de vreo vina a femeii. Si daca intr-adevar este pacat sa ne apropiem de taine in acest moment, nu poti pune asta pe acelasi plan cu pacate ca mandria, cleveteala, rautatea si altele cu care ne incarcam noi aproape toti chiar spovedindu-ne.

Trei ca nu stii daca nu a fost din nestiinta faptul ca a participat la taine fara sa ii spuna preotului. Poate nu si-a dat seama fata, abia dupa aia s-a gandit.

Si patru ca pacatele spovedite sunt iertate.

Cinci, crestinismul nu este o lege. Legea noua este legea dragostei, nu un nou Vech Testament.

Trist...

PS Nu o lua personal.