View Single Post
Vechi 10.09.2010, 16:39:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Belphegor Vezi mesajul
Moise era evreu deci povestea Gilgamesh a fost inaintea potopului cunoscut de crestinism.Datele nu coincid ca sa spunem ca a fost un singur potop,din care se amintesc povesti diferite in functie de civilizatie,caci astfel ar veni cum?Cei din trecut isi amintesc de potopul din viitor?
Pai sa vezi...Intai a fost Adam, apoi Noe, apoi Avraam, primul evreu, si abia dupa aceea Moise. Deci evreii au aparut dupa potop. Moise a scris despre potop si creatie ceea ce s-a transmis prin viu grai. Este evident ca el nu a existat in timpul potopului, asa cum nu a existat nici in timpul creatiei, desi a scris despre ea.

Sunt mai multe date care nu coincid; de exemplu unii spun ca au fost salvati opt oameni, altii ca sapte. La ce sa te astepti, dupa atatea mii de ani? Presa noastra schimba datele de la o zi la alta... Insa tema principala a potopului, anume un Dumnezeu care a umplut pamantul de apa si un numar mic de oameni a scapat intr-o arca, este prezenta in diferite zone ale pamantului, transmisa peste generatii in scris sau prin viu grai.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote