Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa
am si eu o intrebare despre potop.
Spune ca Dumnezeu i-a avertizat pe oameni, si ca ei cu toate ca au fost avertizati nu s-au intors la credinta/urcat in arca.
Dar CUM i-a avertizat, ca din ce-am observat eu l-a avertizat doar pe Noe, si el LA CATI oameni ar fi putut sa le spuna?...
Si daca prin absurd ar fi putut cumva sa raspandeasca vestea la ABSOLUT TOTI oamenii care locuiau pamantul, cum ar fi fost luat in serios daca aceasta afirmatie nu era sustinuta decat de vorbele unui singur om?... Adica... Noe a crezut fiindca l-a auzit pe Dumnezeu. Dar daca Dumnezeu nu s-a facut auzit si pt restul oamenilor, atunci... cum sa creada?
|
Păi draga mea, dacă un ''nebun'' și-a construit 40 de ani corabie în deșert, crezi că gLumia asta nu s-a răspândit mai repede decât viteza sunetului? Toți știau ce lucreză ''nebunul'' în deșert dar niciunii nu credeau ci-și băteau joc de el, și ziceau că cine a mai auzit să fie apă în deșert ca încă să-ți trebuiască și corabie să mergi prin apă și să bagi în ea și animalele că cică toate se vor înneca de la atâta apă? Păi nu sunt dealuri, nu sunt munți? Și chiar și păsările, păi ele nu zboară? Deci nu l-au crezut cu niciunchip deși el dovedea mereu lucrând la corabie că nu mințea și nu e gLumă ci cu siguranță clipa cea tragică se apropia. La fel e și acum. Toți știu dar tac parcă vorbiți.
Deci absolut toți au știut și știu, toți... dar au scos tot mereu tot felul de alte zvonuri... felul unu aperitivul, felul doi ciorbea, felul trei fasolea cu ciolan, și apoi desertul.