Frați creștini!
Nu știu dacă arderea Coranului este o atitudine creștină. Umila mea părere (a unui păcătos mare) este că acest gest ține de extremismul religios. Ce vor acei creștini, oare?!? Să fie o nouă generație de cruciați?!? Se știe, din istorie, ce au făcut cruciadele, în afara voinței de a recupera Țara Sfântă de la musulmani. Mai ales că acum nu ne-au luat musulmanii nimic. Tind să se împânzească în Europa și America, o fi adevărat. Dar asta nu se datorează doar lor, ci și nouă, creștinilor, pentru că suntem mult mai slabi din punct de vedere spiritual și își respectă întru totul religia. Ei nu lucrează nimic de Ramadan, pe când noi... Ei nu consumă carne de porc (după cum îi îndeamnă religia), pe când noi băgăm alcool în noi "cu cisterna".
Mie nu mi-ar conveni să-mi fie arsă Biblia, nici oricare carte ortodoxă.
Domnul nostru Iisus Hristos a "contrazis" legea talionului (dinte pt. dinte etc.) și ne-a lăsat un îndemn, dacă nu mă înșel: Dacă îți dă cineva o palmă, întoarce și celălalt obraz...
Arderea Coranului ar provoca și un val imens de atentate și, sincer, nu știu dacă pe vreunul din noi nu l-ar curemura moartea unor creștini nevinovați (ca victime colaterale).
Arderea Coranului are, oare vreo corespondență cu "Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema."
În concluzie, NU SUNT DE ACORD cu arderea Coranului. Această faptă nu este de la Dumnezeu.
Dacă am spus ceva vorbe smintite, vă rog frumos să mă iertați!
Doamne ajută-ne!
|