View Single Post
Vechi 10.09.2010, 21:19:31
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Revenind acum la Euharistie, stie cineva sa imi spuna ce se intampla daca un credincios ia Euharistia convins fiind ca este simbolica si ca nu este cu adevarat Trupul si Sangele Domnului? Pentru ca exista atat credinciosi ortodocsi cat si catolici care iau Euharistia dar nu cred ca este precum zice doctrina, cu adevarat Trupul si Sangele Domnului, si cunosc o persoana catolica care a justificat acest lucru utilizand insasi porunca lui Dumnezeu din Vechiul Testament si pazita apoi si de apostoli in Faptele Apostolilor, si anume sa ne ferim de sange (inteleasa de el in sensul de a ne feri sa bem sange). Stiind ca painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Domnului, in cazul celui care nu crede, ce va lua el? O simpla paine sau va lua Trupul Domnului in ciuda necredintei sale? Daca este valabila a doua varianta, de ce nu ar fi la fel si in cazul acelor protestanti pentru care totul este simbolic? Daca macar unul din adunare crede ca painea si vinul se transforma, este suficient pentru ca Duhul Sfant sa faca transformarea?
Cu siguranta ca nu vom cadea in doctrina lui Jean Calvin care lega teoria predestinatiei de Taina Euharistiei- cei alesi se impartaseau de o putere care iesea din Trupul Domnului iar cei nepredestinati primeau paine si vin. Cu siguranta ca toti care se impartasesc intr-o Biserica Ortodoxa primesc Trupul si Sangele Domnului. Daca il primesc cu vrednicie sau nevrednicie este si o problema a Spovedaniei- daca se minte si acolo- totul tine de o responsabilitate individuala. Nu intamplator inainte de a primi Taina Euharistiei se rosteste rugaciunea- CRED DOAMNE........
Reply With Quote