View Single Post
Vechi 10.09.2010, 22:21:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Revenind acum la Euharistie, stie cineva sa imi spuna ce se intampla daca un credincios ia Euharistia convins fiind ca este simbolica si ca nu este cu adevarat Trupul si Sangele Domnului?
Presupunând că este la curent cu învățătura Bisericii, se împărtășește cu nevrednicie.

Citat:
Pentru ca exista atat credinciosi ortodocsi cat si catolici care iau Euharistia dar nu cred ca este precum zice doctrina, cu adevarat Trupul si Sangele Domnului,
Rejetul făcut cu obstinație al unui singur articol de credință înseamnă erezie.

Citat:
si cunosc o persoana catolica care a justificat acest lucru utilizand insasi porunca lui Dumnezeu din Vechiul Testament si pazita apoi si de apostoli in Faptele Apostolilor, si anume sa ne ferim de sange (inteleasa de el in sensul de a ne feri sa bem sange).
Apostolii (Fapte, cap 15 din câte îmi amintesc) se referă la interdicția de a bea sângele animalelor, nu la Preasfântul Sânge al Domnului. Persoana respectivă dovedește neascultare față de Cristos, care a poruncit: "Beți dintru acesta toți...".

Citat:
Stiind ca painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Domnului, in cazul celui care nu crede, ce va lua el? O simpla paine sau va lua Trupul Domnului in ciuda necredintei sale?
Sfânta Prefacere nu depinde de părerea congregației. Prin urmare, toți care se împărtășesc cu materia euharistică iau Trupul și Sângele Domnului. Unora le este spre mântuire, altora spre osândă.

Citat:
Daca este valabila a doua varianta, de ce nu ar fi la fel si in cazul acelor protestanti pentru care totul este simbolic? Daca macar unul din adunare crede ca painea si vinul se transforma, este suficient pentru ca Duhul Sfant sa faca transformarea?
În cazul protestanților (cu excepția unor anglicani), nu este suficient, datorită preoției invalide. Ei iau pâine și vin.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote