View Single Post
Vechi 11.09.2010, 16:40:32
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paradosis Vezi mesajul
Pt adiandrea6:

Esti hulitoare de Duh Sfint pentru ca ii rastalmacesti Cuvintul"
Dati exemple, va rog. Argumentati-va acuzatiile cu exemple, pentru ca altfel sunteti vinovat de marturie mincinoasa.

Citat:
si esti inchinatoare la idoli pentru ca tu nu slujesti Adevarului relevat, ci fructului propriei imaginatii.
Imi pare rau sa va spun, dar Iisus Hristos s-a nascut ca Dumnezeu inainte de toti vecii, si ca om acum mai bine de 2000 de ani, iar cum eu m-am nascut doar cu cateva decenii in urma, nu are cum sa fie Iisus un fruct al propriei mele imaginatii. Si inca ce imaginatie, una in care cred milioane si milioane de crestini! :-)

Citat:
Calvin, cu care ai mai multe afinitati decit cu Parintii Bisericii, motiv pentru care si fac trimitere la el, ca sa pricepi, arata foarte clar in Comentarii la Ioan ca lipsa cunoasterii lui Dumnezeu inseamna “fantoma” si “idol” la care ajungi sa te inchini.
Sa inteleg ca acum doriti sa il treceti pe Calvin in randul Sfintilor Parinti pentru ca iata, gandeste ca si ei? :-)

Citat:
De aceea Domnul nostru nu este si al tau,
Dar al lui Calvin a fost? Cine a avut idoli, Calvin sau catolicii sau ortodocsii? Sau poate gresesc si unii si altii cand ii acuza de idolatrie pe cei din tabara "adversa" care cred in Iisus?

Citat:
fiindca noi il cunoastem prin Scriptura si Traditie, care tot de la Dumnezeu este,
Asa, inseamna ca sunteti un adevarat crestin. De unde rezulta ca ceilalti nu ar fi? Crestin este cel care il cunoaste si il asculta pe Hristos, nu? Pe El il cunoasteti?

Citat:
dar “hristosul” tau este plasmuirea mintii tale, idol “cioplit” si mincinos.
Pai Hristosul meu este cel din Evanghelie, este Viu, aude si vede totul, si El mi-a zis ca este Calea, Adevarul si Viata. Si sa stiti ca si El citeste ceea ce scrieti aici despre El si nu cred ca ii place, dar sunt convinsa ca va iubeste in ciuda a ceea ce scrieti :-)

Citat:
Samaritenii credeau in acelasi Dumnezeu si tineau cartile lui Moise, dar urmau traditiile oamenilor si nu pe cea lasata de Dumnezeu fiindca se inchinau in templul lor de pe muntele Gerizim, si nu la Ierusalim.
Asa, si evreii urmau doar traditiile lui Dumnezeu? Ia mai cititi inca o data Vechiul Testament si spuneti-mi cine a vrut ca evreii sa aiba regi, cui placea sacrificiile facute de evrei, cine a zis ca barbatul isi poate lasa sotia cand si cum are chef, etc? Cititi mai cu atentie Vechiul Testament si o sa intelegeti mai multe...
Si revenind, vedeti ca nu traditia face ca inchinarea sa fie buna, ci credinta?

Citat:
Asta ii spune Domnul nostru samaritencei si chiar mai mult: ca toata credinta ti-e gratuita daca nu o ai in Sfinta Traditie, care numai “din iudei este”.
Unde spune asa ceva? Ia aratati-mi si mie, ca in Biblia mea nu scrie. Ba chiar dimpotriva, scrie ca si apostolii au vrut sa faca ca si dumneavoastra, sa ii opreasca pe cei care nu ii urmau pe ei (traditia), si am vazut ca Domnul nu i-a oprit pe oamenii aceia care credeau in El dar nu ii urmau pe apostoli, ci i-a oprit pe apostoli de la o astfel de fapta si inca le-a si explicat ca nu se poate ca cineva care face minuni in numele Lui sa Il vorbeasca apoi de rau pe El. L-am vorbit eu de rau pe Domnul? Puteti sa cititi si rascititi toate postarile mele si asa ceva nu o sa gasiti pentru ca este fiinta cea mai draga pentru mine!

Citat:
Asa si astazi, poti sa chemi numele Domnului si sa interpretezi Scriptura dupa capul tau sau sa iei de bun ce zic corifeii apostati ai protestantismului, dar o faci degeaba, exact ca si cum te-ai inchina la idoli, cum chiar gura pacatosului (Calvin) graieste, pentru ca mintuirea numai in Biserica cea Una este.
Pai gura pacatosului poate grai si adevar si greseala, si cum suntem cu totii pacatosi, fara exceptie, inseamna ca si noi putem grai si una si alta. Exista insa Unul care numai Adevar graieste, si acela este Iisus Hristos. Il cunoasteti?

Last edited by adiandrea6; 11.09.2010 at 16:43:31.
Reply With Quote