View Single Post
Vechi 11.09.2010, 23:36:52
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Lasand la o parte orice propaganda pe care au facut-o conumistii legat de patriotism(de multe ori, acest cuvand este asociat cu ideile comuniste), ce inseamna sa fii patriot si cum trebuie sa ne manifestam acest sentiment? Mai poate fi patriot cineva, in zilele de azi? Cum trebuie privit acest aspect?

Sa dea Dumnezeu sa fie de folos topicul acesta si sa nu existe certuri!
Dincolo de iubirea de patrie, se află mai întâi iubirea de familie și cultivarea valorilor specifice familiei și mă refer la familia extinsă și nu "armonia" efemeră care există între cei care înțeleg să-și unească destinele "până când fițele ne vor despărți". Iubirea față de soție (soț), copii, părinți, bunici, strămoși (îngrijirea mormintelor face parte din aceasta), acesta e primul pas spre iubirea de patrie. Suntem OK din acest punct de vedere? Dacă da, putem trece la iubirea de patrie...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote