Prin botez se acorda renasterea, nasterea din Dumnezeu si din Duhul si viziunea vietii duhovnicesti.
Ioan 3:3 Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu.
Tit 3:5 El ne-a mântuit, nu din faptele cele întru dreptate, săvârșite de noi, ci după a Lui îndurare, prin baia nașterii celei de a doua și prin înnoirea Duhului Sfânt,
Ai zis ca pruncii nu pot sa creada si nu au nici discernamant de rau sau de bine.. Atunci ce zici de Sf. Ioan Botezatorul care din pantecele maicii lui a saltat de bucurie cand a auzit salutul Maicii Domnului?Dar de pruncii care strigau "Osana, Fiul lui David"?
Psalmi 8:2 Din gura pruncilor și a celor ce sug ai săvârșit laudă, pentru vrăjmașii Tăi, ca să amuțești pe vrăjmaș și pe răzbunător.
Nu vezi ca cele ale credintei apartin copilariei,celor care sunt cat mai putin antrenati in lumea asta?Oare nu apartin cu atat mai mult pruncilor cei care au fost plasmuiti de insusi Dumnezeu si care vin direct de la Dumnezeu?Cei care nu au apucat sa se afunde in intunericul vietii acesteia?Pruncii au discernamant.. Cand isi uda scutecele plang indata.. Cand au nevoie de mancare incep sa planga.. Cand nu le place sau nu le convine ceva la fel..
Intelepciunea lui Solomon 10:21 Căci înțelepciunea a deschis gura celor muți și limba pruncilor a făcut-o bine grăitoare.
Evrei 2:11. Pentru că și Cel ce sfințește și cei ce se sfințesc, dintr-Unul sunt toți; de aceea nu se rușinează să-i numească pe ei frați, 12. Zicând: "Spune-voi fraților mei numele Tău. În mijlocul Bisericii Te voi lăuda". 13. Și iarăși: "Eu voi fi încrezător în El"; și iarăși: "Iată Eu și pruncii pe care Mi i-a dat Dumnezeu".
Ioil 2:16Adunați poporul, vestiți o adunare sfântă, strângeți laolaltă pe bătrâni, aduceți copiii și pruncii care sug la sân; să iasă mirele din cămara lui și mireasa din iatacul ei!
Iesirea 22:29 Nu întârzia a-Mi aduce pârga ariei tale și a teascului tău; pe cel întâi-născut din fiii tăi să Mi-l dai Mic!
|