Nici eu nu inteleg de ce se apeleaza la logodna. Asa cum s-a mai spus, logodna nu e echivalenta cu taina casatoriei (logic!!!), deci daca esti logodit, tot in pacat traiesti.
Nu-i inteleg nici pe preotii care practica aceasta falsa "jumatate de cununie" pt ca ii induc pe oameni in eroare.
Intr-adevar la origine se logodeau doar cei care doreau sa se casatoreasaca dar din motive intemeiate, nu puteau (fie era post, fie erau in doliu etc), iar casatoria se consuma cat mai curand posibil.
Am o prietena logodita de 5-6 ani care spunea ca o sa se casatoreasca peste 1-2 ani, dar acum s-a obisnuit asa si inca nu are de gand sa faca nunta pt ca zice ca nu traiesc in pacat din moment ce au "jumatate de cununie".
Mai ramane sa se faca si jumatate de botez si jumatate de inmormatare, ca tot suntem in epoca vitezei si nu mai avem timp sa facem lucrurile cum trebuie.
Eu recunosc ca ma pacatuit inainte de cununie (Dumnezeu sa ma ierte!), dar n-am fost de acord cu logodna, tocmai pt ca stiam ca asta va insemna amanarea casatoriei)
Parerea mea e ca logodna e o capcana a stiti voi cui.
Doamne iarta-ma pt multele mele pacate!