In acest topic nu reiese, dupa cum multora le cuvine, ca ateii sunt fixati cu sexul.
Citat:
Eu cred ca ateismul este o justificare a omului fata de el insusi si fata de ceilalti, fata de constiinta sa cu care se lupta si incearca sa o innabuse. Frica ateului este ca daca Il va recunoaste pe Dumnezeu va trebui sa isi schimbe viata. Mai mult, cred ca el considera ca va fi nefericit daca va face aceasta schimbare. Nu va mai putea sa isi slujeasca numai lui insusi(in general). Va trebui sa se lepede de sine, sa faca si niste sacrificii pentru Altul si altii.
Aceste lucruri nu le-ar putea face nici macar nu crestin, daca nu ar fi Dumnezeu sprijin si nu l-ar mai rasplati inca de aici de pe pamant. Altfel, daca nu ar gusta din Rai de aici de pe pamant, omul nu ar fi stimulat. Paradoxal, si iadul pe care il traim aici pe pamant stimuleaza, desi intr-un mod mai neplacut.
Mai vin momente de cotitura in viata (big banguri) in care omul dezorientat vede ca prin sine insusi sau prin lume, nu are scapare si atunci apeleaza la Dumnezeu(asta ar fi doar una din multele conjuncturi posibile).
Dumnezeeu sa va lumineze.
|
Faptul ca nu poti accepta ca un om poate fi fericit si fara un dumnezeu este o problema a ta, dar este gresit sa vii aici si sa faci asemenea afirmatii.
Ca sa mai zici a ateul se gandeste numai la sine este si mai grav, du-te la volutariatele din tarile sarace, la medicii care lupta zi si noaptea cu moartea si spune-le ce ai scris aici.
Ziceti-mi si mie, voi aveti sufletele pline?