Citat:
În prealabil postat de romandragut
te referi probabil la statele democratice iran, iraq si pakistan, somalia, afganistan si congo. pentru ca tradarea in Europa NU se pedepseste cu moartea. un pic de drept international nu ar strica. SUA nu este un stat democratic si nu este un exemplu. plus: sunt o gramada de oameni care ajung la concluzia ca islamul nu le mai prieste si devin budisti. inseamna asta tradare? NU. inseamna schimbare. ucideti convertitul.
tu ai macelari o familie care s-a saturat de ortodoxia si a trecut la hinduism sau la nu mai stiu eu ce?
prin sange se ajunge la mantuire? normal! prin sangele altora. imi aduci aminte de purficatorul de la univeritatea americana din virginia.
|
In orice stat, in orice armata, tradarea se pedepseste cu moartea, e o regula de baza, chiar te rog sa citesti drept international.
In timp de razboi si dezertarea, care nu e tradare se pedepseste cu moartea.
Crede-ma, eu am facut si armata, iar tu nu cred.
Ideea e ca vremurile antice erau un razboi permanent, si pe atunci, da, schimbarea religiei insemna tradarea tarii, pentru ca religia era parte a identitatii culturale.
Acum nu e nici razboi si identitatea nationala nu se suprapune cu cea religioasa, asa ca nu ai ce sa "macelaresti". La noi in tara spre ex., (si in alte parti), traiesc oameni de diferite religii. Ei pot sa fie buni romani, sa lupte pentru Romania in contitii de razboi, si nu e nici o problema.
Daca vor fi tradatori, vor fi ucisi, indiferent de religie.
Daca asta e bine sau nu, nu conteaza parerea mea, in primul rand razboiul nu e bun, dar e problema de siguranta nationala care asa e gandita de conducatorii statelor si armatelor.
Deci pe scurt, acel indemn, ca si multe altele in Vechiul Testament NU are nici o conotatie religioasa, e un pur indemn patriotic in perpectiva acelor vremuri.