View Single Post
  #192  
Vechi 15.09.2010, 00:58:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.451
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Anna, fireste ca nu sunt obligatorii relatiile trupesti la atei, insa daca ei nu postesc, inseamna ca raporturile lor sexuale nu sunt reglementate de nimic, ceea ce intra in mod evident in conflict cu ceea ce practici tu, cea care tine post - la asta m-am referit.
Nu e chiar asa de simplu precum spui: tu iti iei in serios credinta (nimic rau in asta!) iar ceilalti se conformeaza... Stiu ca Hristos (Adevarul) nu e negociabil, insa "tinand-o pe-a ta" pana in panzele albe creeaza situatii de genul celor prezentate in topicul despre femeia habotnica de care s-au instrainat toti.

Iertare si Doamne ajuta!
1. cum adica nu sunt reglementate de nimic?
Intotdeauna relatiile sexuale sunt reglementate, altfel violatorii nu ar ajunge la inchisoare.

In afara de normele morale care reglementeaza viata sexuala, mai sunt multi alti factori: oboseala, boala, stress, probleme familiale etc..
Deci nu este chiar asa de "la liber", dimpotriva.
Daca viata sexuala ar fi atat de importanta, poate ar fi dreptul nevestei sa pretinda ca sotul sa nu aiba munca stresanta, sa zicem, sa nu plece in deplasari, sa nu faca garzi daca e medic etc.. Ca sa fie disponibil, nu?
Nu ti se pare un pic absurda ideea de relatii sexuale nereglementate de nimic, chiar in cadrul casatoriei? Nu exista asa ceva.

2. In alta ordine de idei, Dumnezeu a randuit astfel lucrurile sa intelegem ca infranarea este o regula!
Femeia are ciclu menstrual uneori destul de lung, care este un impediment. Apoi sarcina si macar lauzia opresc sotii de la impreunare pe perioade mai lungi.. Acestea fiind lucruri naturale, valabile pt atei si credinciosi.

3. Reglementarea relatiilor dintre soti prin sfintele canoane este importanta. Ca altfel nu cred ca se straduia nimeni sa comunice reguli pentru lucruri lipsite de importanta.
Eu nu cred ca am spus ceva in plus, decat am citat canoanele.. deci de unde pana unde vorbim de habotnicie?!
Ca aici nu e vb. e sotul meu, acel exemplu l-am dat doar ca sa intelegeti ca problema este una de atitudine. Adica sunt crestini care stiu canonul, dar nu-l respecta.. si atei care nu inteleg canonul, dar totusi il respecta (intr-un fel).

Postul si infranarea sunt extraordinar de importante in viata unui crestin.
Daca nu vrei sa cresti duhovniceste, nu vrei sa te nevoiesti.. atunci de ce insisti sa te numesti crestin? (intrebare generala, nu ma refer la tine). Ca nu este obligatoriu sa fii crestin, este doar o alegere.. dar daca alegi, atunci chiar trebuie sa faci ce face un crestin.. ca pe Dumnezeu nu-L poti pacali.
Eu sunt convinsa ca ceea ce se cere unui mirean (post, rugaciune, milostenie..) este minimum minimorum. Este foarte putin. Nu este masura sfintilor, ci doar putinul absolut necesar.
Reply With Quote