Citat:
În prealabil postat de Doriana
Dobrin, linisteste-te, e treaba ta ce faci pana la urma. Fiecare va da socoteala de faptele lui. Cum am mai spus, ortodocsii care vin in Bisericile penticostale se impart in doua: unii raman ca le place si Il intalnesc pe Dumnezeu, altii ies si incep sa huleasca. Tu ai ales sa faci parte din a doua categorie, e alegerea ta si o respectam.
Insa nu pretinde ca stii tu cum ar trebui sa fie vorbirea in limbi , sau ca te intereseaza parerea lui Dumnezeu cand nici macar nu te-ai uitat ce scrie in Biblie de vorbirea in limbi si spui ca ea ar trebui sa ramana in Biblie. Apostolul Pavel spune "voiesc ca TOTI sa vorbiti in limbi" . Intelegi? Toti. Nu numai supersfintii sau ingerii. Darurile Duhului Sfant [toate cele noua] sunt necesare pentru slujire si zidire in aceasta lume . Nu sunt premii pentru sfintenie , ci unelte necesare in slujire. Premiile pentru sfintenie le vom primi in cer; deocamdata muncim pentru ele, iar darurlile Duhului Sfant ne sunt date ca sa ne ajute in munca noastra. Am explicat pe pagina 25 la ce foloseste vorbirea in limbi, vad ca nu ai citit si iar ma intrebi, ok, reiau:
PS.. Vorbirea in limbi nu e obligatorie, asa cum nu e obligatorie proorocia sau darul de vindecare. Insa pocainta este obligatorie. fara ea nu vom ajunge in cer. De aceea eu zic sa ne vedem de pocainta noastra, sa nu ne alunece piciorul de grija vorbitorilor in limbi. 
|
Cei care raman, raman ca le place, exact, le place spectacolul pe care il faceti, si aici nu e nimic sfant si nici Dumnezeu ca sa il poata cunoaste. cei care incearca sa atraga atentia nu sunt hulitori. hulitori sunt cei care vorbesc de rau pe cele Sfinte. Dar adunarile penticostale nu sunt nici Sfinte si nici nu au nimic Sfant in ele.
1. Ce a fost vorbirea in limbi ?
- Vorbirea in limbi a fost un dar al lui Dumnezeu dat in mod special Sfintilor Apostoli si necesar in vremea aceea pentru ca feluritele neamuri sa inteleaga in limbile lor Descoperirea Dumnezeiasca, dupa cum ne dovedesc cuvintele urmatoare :
" Parti, mezi si elamiti si cei ce locuiesc in Mesopotamia, in Iudeea si in Capadochia, in Pont si in Asia, in Frigia si in Pamfilia, in Egipt si in partile Libiei cea de langa Cirene si romanii in treacat, iudei si prozeliti, cretani si arabi ii auzim pe ei vorbind in limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu " ( Faptele Apostolilor 2, 9-11 ).
2. Ce este astazi vorbirea in limbi ?
- Astazi, asa-zisa vorbire in limbi este un fel de bolboroseala, deoarece pretinsa graire in limbi nu este vorbita de nici un popor. Ori, atunci, Sfintii Apostoli vorbeau o limba inteleasa de cei de fata :
" Iata nu sunt acestia care vorbesc toti galileeni si cum ii auzim noi in limba noastra, in care ne-am nascut ? " ( Faptele Apostolilor 2, 6 ).
3. Ce zice Sfanta Scriptura privitor la aceasta bolboroseala ?
- Sfanta Scriptura spune urmatoarele :
" Daca prin limbi nu veti da cuvant lesne de inteles, cum vor cunoaste ce ati grait ? Veti fi niste oameni care graiesc in vant " ( I Corinteni 14, 9 ).
Si in alt loc spune :
" Daca s-ar aduna Biserica toata laolalta si toti ar vorbi in limbi si ar intra nestiutorii si necredinciosii, nu vor zice oare ca sunteti nebuni ? " ( I Corinteni 14, 23 ).
Sfantul Apostol Pavel este categoric in aceasta privinta zicand :
" In biserica vreau sa graiesc cinci cuvinte cu mintea mea ca sa invat si pe altii, decat zece mii de cuvinte in limbi " ( I Corinteni 14, 19 ).
Asadar, toate trebuie folosite spre zidirea Bisericii, dupa indemnul :
" De vreme ce ravniti dupa daruri duhovnicesti, cautati sa prisositi in ele spre zidirea Bisericii " ( I Corinteni 14, 12 ).