Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Userul doctor faustus este într-adevăr "coleg de forum", dvs. ați scris citez "Faust", ceea ce duce cu gândul evident la altcineva.
|
Povești și deviații de la subiect. Faust sau Faustus (depinde de traducere) e numele aceluiași personaj clasic din dramaturgia engleza mai întâi și apoi germană (Goethe l-a făcut celebru).
Dar să revenim la oițele noastre.
Citat:
vă spun că de o vreme încoace postările dlui doctor faust alias kesarion_breb mă lasă indiferent.
|
Ceea ce scrii d-ta denotă orgoliu, prostie și mult dispreț. Și este cu atât mai grav cu cât izvorăște din atitudinea unui adventist obișnuit cu "smerenia", care spală periodic picioarele fraților săi la Adunare.
Pe noi pe creștini biblia ne învață:
1 Cor. 13.5 "Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale..."
Cu alte cuvinte dragostea adevărată nu disprețuiește pe nimeni
1 Cor 10.24 "Nimeni să nu caute pe ale sale, ci fiecare pe ale aproapelui."
Pe voi pe sectanții adventiști ce vă învață biblia în legătură cu smerenia?
D-ta personal ar trebui să fii mulțumit că doctor faust alias kesarion_breb- cum spui, te ia în seamă și își pierde vremea cu tine. El se află pe forumul creștinortodox,ca ortodox, tu ești doar un oaspete periodic la rubrica "secte și culte".
Citat:
Faptul că participați la împărtășanie în Biserica Ortodoxă denotă că aveți deja o "relație personală cu Domnul Iisus" (ba chiar mai mult de atât, nu mă faceți să repet un "Doamne iartă-mă!" de fiecare dată). Sau e o participare formală la un ritual, fără implicarea credinței?
|
Da, dar relația cu Hristos vine prin intermediul Bisericii sale al cărui mădulare suntem toți, prin intermediul apostolilor și ai urmașilor lor.
Efeseni 5.28-29 "Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica,
30. Pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, din carnea Lui și din oasele Lui."
Ioan 20.22-23 "Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; 23. Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute."
PS.
ȘI TOT AȚI UITAT SĂ ÎMI RĂSPUNDEȚI LA ÎNTREBAREA. DACĂ E DE AJUNS SCRIPTURA CA SĂ AVEM O RELAȚIE PERSONALĂ CU HRISTOS, ATUNCI DE CE "FRAȚII" ADVENTIȘTI ÎMPĂRȚESC PUBLICAȚII GRATUITE, SPECIFICE SECTEI CA SĂ JUSTIFICE O ANUMITĂ DOCTRINĂ?