Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
De ce adica sa nu stam un minut si sa citim ce ingredinete contine conserva pe care vrem s-o cumparam? De ce sa nu platim 10-20% mai mult pentru o conserva care nu contine acid citric, conservanti si coloranti?
|
Eu nu stiu ce sa mai cred despre acidul citric. Eu stiam ca este cancerigen iar acum din mai multe surse am aflat ca era doar o confuzie.
In trecut, E330 a fost considerat o cauza majora a cancerului. Aceasta confuzie a aparut si in urma confundarii cuvantului “Krebs” – cancer, ger – cu cel care a descoperit ciclul Krebs – Sir Hans Adolf Krebs. Acidul citric nu mai este considerat daunator corpului, daca este consumat singur.
Doza zilnică admisă: nelimitată
Sursa: http://www.ecomagazin.ro/acidul-citr...tiv-alimentar/
ACIDUL CITRIC NU PRODUCE CANCER.
Dacă ar produce, atunci toate celulele noastre ar fi transformate în celule canceroase întrucât acidul citric este prezent în toate celulele, aproape de ADN. Din contră, E330 este unul din cei mai siguri aditivi alimentari. Este complet nepericulos sa manânci dintr-odata 100 grame de acid citric. Singura legătură cu cancerul este că este anti-cancerigen.
Sursa: http://euri.ro/2008/10/e330-acidul-citric/
__________________
"Iată Eu vă trimit pe voi ca pe niște oi în mijlocul lupilor; fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii."
Last edited by Don_Juan; 15.09.2010 at 13:36:32.
|