View Single Post
Vechi 16.09.2010, 08:27:08
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Despre faptul de a fi ortodoxa: Botezul ortodox fiind pe viata, si eu sunt ortodoxa pe viata. ...
nu este adevarat ce spuneti. Botezul ortodox nu va garanteaza ortodoxia (intrinseca a vietii dumneavoastra). Desigur este Botezul este o Sfanta Taina foarte importanta intrucat prin Botez murim lumii si ne nastem in Hristos, dorin sa traim intru EL. Daca dumneavostra nu credeti conform invataturii ortodoxe cu regret ca spun ca nu va puteti considera ortodoxa. Adica sa nu va inchipuiti ca Botezul Ortodox este singura "piedica" in drumul dumneavoastra catre alte credinte diferite de cea ortodoxa. Sunteti libera, Hristos nu forteaza pe nimeni si deci nici Biserica Ortodoxa.

Multi oamei sunt botezati zilnic in Biserica Ortodoxa in numele Sfintei Treimi si nu doar prunci si nu doar atei sau de alte credinte necrestine ci si din culte crestine (nu intram in amanunte). Si desgur, din nefericire sunt si unii care parasesc Biserica Ortodoxa (mergand catre alte credinte crestine sau necrestine, sau pur si simplu vor sa fie "atei")

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
...Asta nu inseamna ca nu imi plac preotii, ba chiar am gasit acum unul femeie care imi place foarte mult, ci am zis doar ca nu prea se justifica existenta preotilor, preotul fiind doar Iisus Hristos, iar restul fiind doar slujitori ai Sai.
pai de ce nu ati spus asa de la inceput ca sa stim clar pe ce pozitii de situam. Biserica Ortodoxa (precum si cea Romano-Catolica) nu accepta preotia femeilor. Daca (mai) considerati necesar vom reveni cu argumente. Stim ca nu veti fi de acord cu ele si veti incerca sa cautati explicatii pentru a sta impotriva...

in cocluzie, va raspectam punctul de vedere dar nu suntem de acord cu el.
Reply With Quote