Citat:
În prealabil postat de adiandrea6
Despre faptul de a fi ortodoxa: Botezul ortodox fiind pe viata, si eu sunt ortodoxa pe viata. ...
|
spuneti asta ca si cum dumneavoastra ati dor in toata inima sa va impartasiti impreuna cu cei de alte credinte protestante si/sau neoprotestante (nu mai intram iar in detalii despre Taina Sfintei Euharistii) insa va tine legata, impotriva vointei duneavoastra, Taina Sfantului Botez (Ortodox).
si iarasi, Botezul Ortodox nu ne da dreptul ca sa avem o credinta subiectiva (dupa bunul nostru plac) ci pentru a fi crestini ortodocsi cu adevarat trebuie sa marturisim adevarurile de credinta ale invataturii ortodoxe intai prin viata noastra si daca este nevoie si in cuvinte.
sunteti constienta ca in momentul in care v-ati impartasit impreuna cu cei de alte credinte protestante si neoprotestane nu mai puteti participa si la Taina Sfintei Euharistii in Biserica Ortodoxa (iar daca doriti sa reveniti in Biserica Ortodoxa pentru ca prin comuniunea euharistica sa fiti parte din trupul Bisericii, trebuiesc facute niste rugaciuni speciale pentru astfel de cazuri). Trebuie sa alegeti clar drumul pe care mergeti.
Nimeni de pe acest forum si nici din alta parte nu va fa putea "forta" sa luati o decizie, singura veti decide pentru viata dumneavoastra pentru care sunteti singura responsabila.
de aceeati cautati justificare, daca doar credinta omului este suficienta pentru ca in Sfantul Potir sa fie real adevarat trupul si sangele Domnului (s-a vazut asta din postarile dumneavoastra anterioare) nemaifiind asflel necesara nici Taina Sfintei Preotii (pe care o atacati cu atata ardoare).
va mutumim, caci acum am inteles mai bine ce ganduri aveti in inima si mintea dumneavoastra.
Asa cum am spus anterior, Taina Sfantului Botez nu garanteaza ortodoxia intrinseca a vietii, omul prin pacate strica pecetea Sfantului Botez (chipul lui Hristos din noi) care este refacuta in principal prin Taina Sfintei Spovedanii si Taina Sfintei Euharistii, intrucat o singura data se poat naste omul si firesc (din parintii lui) si duhovnicesc (intru Hristos prin Taina Sfantului Botez).
Astfel, cei ce pleaca din Biserica Ortodoxa dar mai apoi doresc sa revina nu sunt rebotezati ci se fac doar niste slujbe randuite special pentru astfel de cazuri.