Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe
Darurile Duhului Sfant sunt necesare pentru zidire, nu pentru slujire; pentru slujire este Iubirea; si pana nu te arati slujitor vrednic nu-ti va da Domnul, Stapanul lucrarii, unelte, doar ca asa au (sau au avut) altii!
|
Probabil nu am definit clar notiunea de slujire...Daca un om vindeca pe altul prin darul de vindecare al Duhului Sfant [de exemplu] se cheama ca a slujit aproapelui sau si Domnului, caci Domnul era in inima celui pe care l-a vindecat. Desigur ca toate se fac prin Iubire, caci Iubirea este mediul in care se dezvolta darurile. Si desigur ca nu se dau prea multe daruri pruncilor, caci orice dar e o sabie cu doua taisuri si presupune o responsabilitate in plus. Ce sa faca un prunc cu uneltele? El trebuie sa invete sa manance, sa mearga, sa invete carte...Pe masura ce omul creste in credinta primeste mai mult.
Parinte, nu va uitati la ce izbeste ochiul. Desi pare ca am aflat si stim cum stau lucrurile, dincolo de toate parerile si impresiile noastre, exista un plan al lui Dumnezeu necunoscut noua. Si tot ce se intampla se intampla cu un scop; chiar si lucrurile mai putin placute au rostul lor si se vor intampla chiar daca am vrea sa le taiem de pe lista. Si slava lui Dumnezeu ca e asa. La sfarsitul lucrurilor, cand vom intelege planul lui Dumnezeu, ne vom da seama ca tot ce face El este bun si desavarsit si ca fiecare cuvant spus a avut rostul lui in implinirea acestui plan. Ma iertati...
"Multe ai făcut Tu, Doamne, Dumnezeul meu, minunile Tale, și nu este cine să se asemene gândurilor Tale;Vestit-am și am grăit: înmulțitu-s-au peste număr."