View Single Post
Vechi 16.09.2010, 23:00:36
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Nu cred neaparat asta, dar spuneti-mi voi cate suflete sunt in poza asta ? Si argumentati.

http://www.google.ro/imgres?imgurl=h...1t:429,r:2,s:0
Nu cred ca sufletul poate fi localizat intr-un organ anume. Daca ar fi in inima cum s-a spus pe aici pai ar insemna ca atunci cand ti se face transplant de inima inseamna ca ti se schimba sufletul cu un altul, lucru greu de crezut. Nici in creier nu cred ca exista fiindca sunt carora in urma unor traume li s-au extirpat bucati din creier, pai asta ar insemna ca li s-a luat si o parte din suflet.

Pentru a intelege cel mai bine legatura dintre suflet si trup cred ca mai degraba ai putea sa vezi trupul ca pe o armura sufetul fiind cel care anima armura exact asemenea unui viteaz imbracat in zale. Osteanul este cel care da viata armurii insa chiar daca parti ale armurii sufera daune, stiu si eu ii cade o platosa, totusi osteanul ramane nevatamat intrucat natura acestuia este diferita de cea a armurii din metal tot asa cum si natura sufletului este diferita de cea a corpului material.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
Reply With Quote