Eu am o alta intrebare, cum potrivim cuvintele din Tatal Nostru, cu " painea noastra cea de toate zilele ", pentru tarile asiatice in care painea nu reprezinta hrana cea de toate zilele, ci orezul, in jur de 10 kg de orez/luna pentru o familie medie. Painea se cumpara foarte rar si nu depind de aceasta.
Poate ca painea din rugaciune se refera doar la hrana propriuzisa necesara pentru trai, si nu neaparat la paine, desi aceasta reprezinta un aliment zilnic pe masa oamenilor din multe tari ale lumii.
Si atunci, uneori ma gandesc la faptul ca religia unei tari este strans legata de istoria acesteia, de traditiile ei, de cultura proprie, de ceea ce a mostenit de la strabuni, de potentialul economic, agricol si social pe care-l detine, chiar si de asezarea geografica.
Astfel mi se pare absurd sa ma bat cu pumnul in piept si sa strig ; " eu detin credinta cea adevarata ! " , calcand in picioare istoria si traditiile unei tari, nerespectandu-i principiile si valoarea dobandita de-a lungul timpului prin multi factori fizici si spirituali.
Ce inseamna, pana la urma, " credinta cea adevarata " ?....
Last edited by ory; 17.09.2010 at 12:48:31.
|