Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Domnule, eu ca fost rocker și iubitor al rock-ului, în special sub forma metal-ului (heavy, trash, simfonic, gothic, etc) știu ce putere de atracție are această muzică în special pentru adolescenți ți tineri, știu cât de puternică este această muzică și cât de frumoasă (în sens negativ) este, compozitorii de metal fiind de multe ori unii foarte inventivi, foarte creativi și capabili de a crea o muzică care funcționează aproape ca un drog pentru un om tocmai datorită stărilor psihice frumoase dar demonice pe care le poate da această muzică. Deși este o muzică frumoasă în sensul rău totuși știu de asemenea că această muzică te duce încet (sau mai repede la unii) dar sigur direct spre iad și vorbesc extrem de serios când spun aceste lucruri. În esența ei, oricât ar fi de frumoasă, muzica metal este o muzică idolatră și demonică, este o muzică ce întinează sufletul omului și îi periclitează mântuirea. Metalul are un duh al lui care este absolut incompatibil cu spiritualitatea creștină și orice intruziune a acestei forme de muzică în cadrul unei manifestări presuspus creștină o spurcă în cel mai direct sens al termenului. Dealtfel se simte și din clipul de la acea adunare carismatică că acolo nu există nici un fel de lucrare a Duhului Sfânt, deși urlau ca descreierații numele Gizăs, ci era un locaș în care se desfășura în mod evident, și sub mască creștină, o lucrare a duhurilor lumești și demonice.
|
Domnule, eu ca iubitor al rock-ului (desi nu am fost niciodata "rocker" in intelesul socio-cultural al cuvantului), va pot spune ca este extrem ne adevarata opinia dumneavoastra ultra-generalizanta despre un gen muzical, si extrem de periculos din punct de vedere spiritual sa va preocupati exagerat (asa cum o faceti) de a pune etichete demonice si de a desena drumuri "sigure" spre iad pentru altii.
Nu pot sa pricep cum va misca dumneavoastra duhovniceste muzica de cult ortodoxa, cum va umple de dragoste, smerenie si har, cand aici pe forum nu faceti altceva decat sa vituperati la adresa cultelor neo-protestante cu termeni dintre cei mai ne-crestini.
Apropo, undeva mai sus am rugat un preopinent sa-si sustina opinia (pe care o exprimase cu toata greutatea unei certitudini) ca majoritatea textelor formatiei Metallica sunt "adresate diavolului". Observ ca acel preopinent s-a pierdut in ceata.