View Single Post
Vechi 17.09.2010, 18:56:19
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Euharistia presupune unitatea de credinta. As putea spune ca Euharistia este conditionata de credinta, inainte de momentul Impartasaniei in Biserica Ortodoxa se rosteste rugaciunea "Cred Doamne si marturisesc ca Tu esti cu adevarat...........iar acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi preascump Sangele Tau...." Ce semnificatie are Euharistia in teologia anglicana si ce semnificatie are in teologia ortodoxa. Cei care nu ramaneau in unitatea credintei nu aveau parte de Euharistie erau indepartati. Motivul? Lipsa unitatii de credinta. Vezi perioada patristica a sinoadelor ecumenice, cand cei care cadeau in erezie nu aveau parte de Euharistie.
In Biserica anglicana este foarte simplu: toti cred ceea ce scrie in Biblie, asa ca toti cred ca Painea si Vinul sunt Trupul si Sangele Domnului. Avand in vedere ca Domnul nu a zis prin ce metoda painea si vinul se transforma, ei nu pot impune nimanui sa creada in transubstantialitate, cosubstantialitate etc. Ci ei cred foarte simplu: painea si vinul sunt Trupul si Sangele Domnului pentru ca asa a zis El iar ei cred ca ceea ce a zis Domnul este adevarat, cred ca trebuie sa facem asta in amintirea Lui, pentru ca asa a zis El sa facem, si cred ca trebuie sa facem acest lucru pana la a doua Lui venire, pentru ca asa a zis El, si prin asta marturisim ca El va reveni.
A fost primul lucru pe care l-am intrebat cand am fost la ei, tocmai ca sa stiu daca mai merg sau nu. Iar raspunsul m-a multumit pe deplin, asa ca nu vad unde nu as fi in comuniune de credinta cu ei. Ei nu zic nimic care sa nu respecte Biblia.
Reply With Quote