Sfîntul Ioan Gură de Aur (c. 344 - 407 A.D.)
Sfîntul Ioan Gură de Aur (c. 344 - 407 A.D.)
RÎNDUIALA SFINTEI ÎMPĂRTĂȘANII
RUGĂCIUNEA A ZECEA (a Sfîntului Ioan Gură de Aur)
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, slăbește, lasă, milostivește-Te și-mi iartă mie păcătosului, netrebnicului și nevrednicului robului Tău căderile în păcat, smintelile și greșelile
mele toate cîte am păcătuit față de Tine, din tinerețile mele pînă in ziua și ceasul de acum, fie cu știință, fie din neștiință, cu cuvîntul, sau cu fapta, sau cu gîndul, sau cu cugetul, cu deprinderile și cu toate simțurile mele. Și, pentru rugăciunile Celei ce fără de prihană Te-a născut pe Tine, ale Preacuratei și pururea Fecioarei Maria, Maicii Tale, singura nădejde neînfruntată și ocrotitoare și izbăvitoare a mea, învrednicește-mă fără de osîndă să mă împărtășesc cu preacuratele, nemuritoarele, de viață făcătoarele și înfricoșătoarele Tale Taine, spre iertarea păcatelor și spre viața de veci, spre sfințire, spre luminare, spre tărie, spre vindecare și spre sănătatea sufletului și a trupului și spre ștergerea și pierderea cu totul a cugetului, a gîndurilor și a deprinderilor mele celor rele, și a nălucirilor de noapte ale duhurilor celor viclene și întunecate. Că a Ta este împărăția și puterea, slava, cinstea și închinăciunea, împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfînt, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
|