View Single Post
Vechi 18.09.2010, 01:20:37
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Pai eu vreau sa ascult cuvantul Domnului care a zis ca vor ajunge mai degraba desfranatele in Ceruri decat fariseii. Petru ca in Cer ajung cei care au iubire, pentru multa lor iubire, multe pacate le va ierta Domnul, dupa cum a zis El Insusi, cititi in Evanghelie (Luca 7, 36-50)
desfranatele si pacatosii care se POCAIESC de pacatele lor... vor ajunge in imparatia cerurilor inaintea celor care fac pacate si nu se pocaiesc. iubirea nu da dreptul nimanui sa faca desfranare si perversiuni sexuale.... homosexualitate, lesbianism etc.
Hristos spune clar atat femeii prinsa in alduter (ioan cap 8) cat si slabanogului de la scaldatoarea vitezda (ioan cap 5): "NU MAI PACATIU CA SA NU PATESTI CEVA MAI RAU".
cum puteti gandi ca un pacatos intra inaintea uni drept in imparatia lui Dumnezeu!!!

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Bine-nteles, nu vorbesc in necunostinta de cauza. In cultul divin public al Bisericii Ortodoxe, epicleza este rugaciunea de invocare a Sfantului Duh intalnita in cadrul Sfintei Liturghii, ca rugaciune tipica de solicitare a interventiei si lucrarii dumnezeiesti pentru prefacerea elementelor de paine si vin in Trupul si Sangele Domnului.
Aceasta rugaciune exista si in Biserica Catolica, si am auzit-o la fiecare slujba la care am fost la ei. Bine-nteles ca rugaciunile catolice nu sunt copie dupa rugaciunile ortodoxe ci ei au propriile rugaciuni prin care solicita interventia Duhului Sfant pentru transformarea darurilor.
Daca inca sustintei ca nu exista nici o diferenta intre rugaciunea Epliclezei din Biserica Ortodoxa si rugaciunile din Biserica Romano-catolica (intrucat sustinei in continuare ca si ei au rugaciuni echivalente cu Eplicleza, adica cu aceeasi insemnatate teologica) va rog sa le reproduceti pe amandoua si o sa facem o analiza a textului atat literar cat si teologic.
Reply With Quote