View Single Post
Vechi 18.09.2010, 13:20:22
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Nu cred (sunt sigur de aceasta chiar) ca dumneavoastra spuneti altora ce inseamna a fi crestin ortodox de pe o pozitie ce va apartine! Aceasta putere apartine doar Bisericii prin organele ei randuite spre aceasta (vezi atributiile si indatoririle Sfantului Sinod). Poate daca ati fi afirmat ca "aceasta este doar parerea dumneavoastra referitor la ce inseamna a fi ortodox" nu as fi intervenit. Nu este rau sa ai o anumita parere; mai multe pareri asemanatoare, in Biserica, duc inevitabil la stabilirea unui punct de plecare pentru o analiza pertinenta si ziditoare de suflet spre rezolvarea oricarei probleme.

Cu domnia voastra lucrurile par sa nu stea in acest fel, insa. Fraza urmatoare din citatul de mai sus, aceea despre Sfanta Scriptura, coroborata cu cea anterioara ei, arata in mod clar care este pozitia pe care o adoptati atunci cand doriti sa intrati in contact cu Divinitatea: cu spatele la Biserica! Sa fiti sanatoasa (si sufleteste) si sa-L gasiti pe Domnul! In acest punct v-as da un sfat, insa nu cred ca va va face vreo placere. Asa ca apelez la o forma pe care nu o agreez dar care urmareste sa taie avantul celui ce s-ar simti atins in mod direct de cuvantul meu, si spun asa, ca pentru toata lumea ce cauta pe Domnul: de multe ori diavolul reuseste sa ia chip de inger de lumina ca pe unii sa-i piarda! Vrei sa testezi duhurile, spre a afla care este bun si care este rau? Imbraca-te si tu, atunci cand duhul iti vorbeste, in haina smereniei lui Hristos si astfel ii vei obliga pe duh sa se dea pe fata fiindca orice virtute o poate imita diavolul dar smerenia nu! Cand tu vei fi smerit ca si Domnul, gandul tau se va arata asa cum este in realitate: dumnezeiesc, sau dracesc.

Smerenia... hmm... mare lucru este! Dar noi suntem crestini de tip nou, care mai "la inima" avem protestul decat smarenia! Smerenia... hmm... cred ca este prea veche, nu-i asa?

Domnul sa va acopere cu mila! Aveti mare nevoie de ea! Ca noi toti, dealtfel.
Parinte, tot Domnul m-a invatat ce este smerenia cand a spus: "Invatati de la Mine pentru ca sunt bland si smerit cu inima". Asa ca smerenia este ceea ce a facut Domnul, iar Domnul a vorbit mereu DOAR ceea ce a vazut la Tatal, asa ca si eu fac ceea ce mi-a zis Hristos sa fac: sa nu numesc Invatator decat pe El. Asa ca nu poate fi ortodox, adica drept credincios, ceea ce face impotriva cuvantului drept al lui Hristos.
Cat despre faptul de a sta cu spatele la Biserica, este judecata dumneavoastra, si nici chiar taina preotiei nu va da dreptul sa judecati oamenii. Ci va da dreptul la altele, dar nu la judecata. Asa ca lasati-l pe Hristos sa decida cine este madular al Trupului Sau, iar daca dumneavoastra stiti sa deosebiti duhurile, cred ca stiti ca duhul lui Hristos este cel adevarat. Asa ca ascultati ce va spune El cu privire la ce inseamna credinta in El, si dupa aceea mai vorbim cu cea mai mare placere. Iar daca o sa considerati lipsa de smerenie faptul ca, in loc sa bag capul ca strutul in nisip si sa zic doar "aveti dreptate parinte", v-am raspuns, va invit si pe dumneavoastra sa invatati smerenia de la Domnul, pentru ca este bland si smerit cu inima, dar asta nu a insemnat ca nu a raspuns inapoi preotilor si fariseilor timpului Sau. Ba chiar va invit sa imi spuneti daca cel mai acid pasaj din Evanghelie spus de Iisus nu a fost adresat tocmai preotilor timpului Sau, fara ca asta sa insemne lipsa de smerenie pentru simplul fapt ca nu din ale Sale vorbea, ci din ale Tatalui. Asa si eu, vorbesc din ale Domnului Iisus, si daca dumneavoastra considerati ca din acestea am spus ceva gresit, va rog sa imi aratati cu exemple unde anume am gresit. Pentru ca deocamdata ati facut la fel ca si ceilalti interlocutori: ati acuzat fara exemple.
Reply With Quote