Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe
Intelege ce vrei, ca oricum nu o scoatem la capat! Mai am o invatatura, draga mie, pe care ti-as transmite-o prin cuvant, dar mi-e teama ca se pierd margaritarele. Asa ca vorbesc tot la modul general: " Dacă știați ce înseamnă: Milă voiesc iar nu jertfă, n-ați fi osândit pe cei nevinovați. (Matei 12,7).
Eu nu te osandesc, nu pentru ca nu as vrea (am si eu slabiciunile mele!), dar chiar te consider nevinovata. Poate prea nevinovata!
|
Pai dumneavoastra sunteti cel care ii osanditi pe nevinovatii care cred in Iisus Hristos, il iubesc pe Iisus Hristos, ii respecta invatatura si incearca sa o faca pe ea, dar au "defectul" fie de a nu face parte deloc din Biserica Ortodoxa, fie a nu face parte dupa criteriile pe care dumneavoastra le retineti ca fiind cele bune. Eu insa nu am osandit pe nimeni, dimpotriva, am zis ca toti cei care cred in Iisus Hristos si incearca sa faca dupa invatatura Sa, sunt mladitele de care vorbeste Iisus. Unde vedeti osanda?
Cat despre randuiala stabilita de Iisus, ca tot ati amintit-o mai sus, ea este in felul urmator (parafrazez, dar stiti cu siguranta citatul): nu faceti ca imparatii lumii acesteia care comanda in postura de stapani, ci acela dintre voi care doreste sa fie mai mare peste ceilalti, sa se faca pe sine mic si sa le slujeasca lor.
Dumneavoastra doriti sa fiti mai mare sau mai mic decat mine? Daca doriti sa fiti mai mare, trebuie sa va faceti mai mic decat mine si sa imi slujiti, iar daca doriti sa fiti mai mic, va slujesc eu cu cea mai mare placere. Alegeti varianta care va place, si eu voi fi alaturi de dumneavoastra. Totul insa dupa invatatura Domnului, pentru ca El ne-a slujit mai intai tuturor, si ca atare este mai mare decat noi toti, asa ca eu pe El il ascult in primul rand, si apoi pe ceilalti, dupa cuvantul Domnului. Ceea ce este in acord cu invatatura Lui accept, ceea ce este contrar, resping. El este singurul cu drept de a fi numit Invatator, dupa cum singur a spus-o. Iar Tata imi este doar cel ceresc, dupa cum tot Iisus mi-a zis.