View Single Post
Vechi 18.09.2010, 20:46:32
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
"Cred Doamne,ajuta necredintei mele "
"Adu mana ta Tomo,si pune-o in coasta Mea,si nu fii necredincios ci credincios"
Se vede ca Domnul nu a respins pe cei care se indoiesc de El.Atunci,pe vremea sa, era orcum mai greu sa te indoiesti de El,caci Il vedeai,si vedeai minunile Sale
Si eu am adesea indoilei .Iar a te indoi ,ce inseamna, decat a nu crede in existenta Lui?
V-as ruga sa imi spuneti ce argumente de natura logica aveti pentru a crede in Iisus Hristos ?
Si inclusiv ce argumente de natura duhovniceasca,de traire,dincolo de logica,va provoaca credinta in El ?

P.S. Cei mai avansati in ale credintei sa ma iertati daca vin cu o intrebare asa 'de baza',dar cred ca poate ajuta multora care sunt mai incepatori
eu iti livrez un argument de logica bruta, cred, pe care chiar si omul de neandhertal, cred ca l-ar fi intels la vremea lui !

astept orice ateu cunoscator de psihologie umana sau a maselor sa ma contrazica !

Se stie clar ca Isus isi formase un grup de adepti sinceri si dezinteresati,care aveau o provenienta sociala simpla, umila chiar !

Omul simplu are uneori si o gandire simpla si eficienta !
Daca Cristos nu mai invia din morti si nu li se arata ,asa cum a promis, oamenii aia nu mai erau in stare sa mai creada in el, nu mai aveau curaj nici macar sa isi mai aminteasca de El !

Pentru ca oamenii aia au trait dupa rastignire intr-o atmosfera de teroare si frica, literalmente se zice undeva intr-un verset, ca atunci cand cristos a mers sa intre la ei ai aveau usa inschisa si erau refugiati intr-o casa de frica iudeilor !

pai acesti oameni fricosi,asupra carora plana ura si moartea ,mai erau ei in stare sa predice,...ce ? Un mort ! Mai erau ei in stare sa moara pentru un om mort ?

Nu !
Clar pe cale logica, Cristos a inviat !
Numai asa, a putut da apostolilor curajul de a continua ,curajul evidentei !
Reply With Quote